Här äter vi påsktapas på rester, lax med sås, ägg med sill, potatisbitar med sill, gubbröra, köttbullar, prinskorvar och Falu rågrut.
Dryck alkoholfri öl, mycket godare än lättöl. Mycket mer smak och lite dyrare. Finns på systemet och i livsmedelsaffären. På krogen har man alkoholfritt istället för lättöl.
Tänk vad lite plockmat på rester är gott och mysigt.
Igår kväll gick Erik och jag till Sundbyberg och åt middag på Phil's Burger.
Verkligen urmysigt ställe och jättegoda hamburgare. Jag tog en vanlig burgare, pommes och en tryffelmajonäs. Så frasiga pommes och en stor portion, vi hade kunnat delat.
Verkligen gott och prisvärt. Personalen var jättefin, men beställ bord för det blir fullt snabbt.
Ni kan även testa i stan Kungsholmen, Gärdet mm.
Hit kommer jag gå igen.
Jag fick i mig allt, kunde nästan inte andas, ha ha.
Vi var på landet i helgen och det fanns faktiskt lite snö kvar. Det lär nog försvinna den hör veckan, det ska bi 10 grade varmt. Undrar om det är sant.
Vi hittade en liten kopparorm som förvirrat sig i snön och var så kall. Vi räddade den, först lite värme sedan bäddas nerv i tjockt gräs.
Vi hade så mysigt med bastu god mat och långa promenader. Vi kan gå väldigt många olika vägar i vårdat område, man behöver aldrig gå samma.
Idag fyller min fina morbror 70 år. Det var tårtkalas på dagen men jag jobbade så jag kunde inte vara med.
Är det inte lite trist just nu, jag vill ha varmt och blommor i rabatterna. I helgen verkar det bli sol, vore underbart.
Tänk att en lägenhet under oss är nu såld för fjärde gången på kort tid och alla renoverar. Fattar inte att man har råd att riva och göra nytt när det är fint.
Man börjar bli trött på borrande, lite gnällkärring idag, he he.
Ikväll blev det taco-kväll på vegofärs, riktigt gott och enkelt.
Så har jag hittat ett par fina kuddar, på Mio. Är så nöjd, det är vävda elefanter och inte tryckta, ser faktiskt mer exklusivt ut.
Jag brukar köpa 50x50 men testade 40x40 som faktiskt blev bättre.
Tänk vad ett par kuddar kan förnya hemmet.
Kolla in vilken fin stickad bänk vi fått på Karlavägen vid jobbet, fantastisk. Undrar vem eller vilka som stickat, vilket jobb. Hoppas nu ingen förstör den.
Nu är nog våren här snart, vårfint lite överallt.
Nu en dag med hemmapyssel och en träff med Doris.
Ha det bra men glöm inte vantar och yllebrallor, kramis Ann
Här kommer en gammal favorit som även jag glömt bort. Receptet fanns i Allt om Mat för många år sedan.
Passar så bra att göra massor av, frys in eller ät hela veckan.
Jag hade mer vitkål i och hoppade över riset för att slippa kolhydrater. man kan hoppa över sockret också.
Till 4 personer.
4 hg köttfärs 1 gul lök hackad 1 liten pujolök strimlad 4dl strimlad vitkål 5 msk japansk soja 5 msk balsaminäger 3 msk farinsocker (det går bra med annat socker också) 1 tsk chilisås eller seeetchilisås ev. vitlök (inte om man skall ha date)
Hacka och strimla allt, stek köttfärsen och lägg på ett fat, fräs purjo och vitkål mjukt, blanda i köttfärsen och resten av ingridienserna. Stek en stund och servera. Bränn inte kålen då blir den besk, blä!