MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Linsröra!

Kategori: Allmänt





Nu ska Ni få recept på linsröra som är otroligt god till allt.
Linser är ju så modernt och gott att äta.

Jag hade min röra till grillad lax och dagen efter till grillade järpar.
Det blir en ordentlig sats, spar i kylen ett par dagar.

Recept:

1 rödlök
3 dl röda linser
6 dl vatten
ev 2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
2 msk olivolja
1 knippe bladpersilja
Salt

Skala lök och vitlök, grovhacka.

Hetta upp olivolja, lägg i lök, spiskummin och linser.
Fräs ett par minuter.

Tillsätt vatten, koka utan lock 10 minuter.
Dra åt sidan och låt svalna.

Grovhacka persiljan.
Blanda med linsröran.
Mixa med stav eller matberedare, smaka av med salt.











 Lova att testa, stor kram Ann

Trädgård!

Kategori: Allmänt













Köpte mig årets trädgårdshandskar, tyg och plast.
ICA har olika storlekar och färger för ca 30 kronor, dom är bra.

Kul att det är så glada färger och mönster, Eriks storlek var slut, synd. 

Nu ska jag börja förgro och plantera hör hemma i värmen. Lite för kallt ute ännu men vänta bara.

Snart till jobbet och ikväll tvättstugan, mattvätt. Vi har en jätte maskin för mattor. Vilken trist men bra kväll jag har framför mig.
Har jag tur får jag sällskap av lilla maken.








Ha en fin dag, kramar Ann

Rester!

Kategori: Allmänt







Här äter vi påsktapas på rester, lax med sås, ägg med sill, potatisbitar med sill, gubbröra, köttbullar, prinskorvar och Falu rågrut.

Dryck alkoholfri öl, mycket godare än lättöl. Mycket mer smak och lite dyrare. Finns på systemet och i livsmedelsaffären. På krogen har man alkoholfritt istället för lättöl.

Tänk vad lite plockmat på rester är gott och mysigt.










Solig kram Ann 

Helgskinka!

Kategori: Allmänt




Vilken underbar påskhelg, sol och vårkänslor.

Jag har fixat lite i mina rabatter, det är fortfarande lite is på djupet. Jag har bytt mina pallkragar som nu var ruttna på vissa delar.

Jag köpte en helgskinka samma skinka som man har till jul men lite mindre. Så bra att ha till middag och pålägg, även priset var bra 30 kronor kilot.

Vi åt med mimosasallad som jag gör själv.
Coctailfrukt på burk och lika delar majonäs och créme fraiche eller gräddfil.

Köpte så god potatis på ICA, ekologisk delikatesspotatis, svensk.

I morgon jobb igen, kirurgi hos vår kirurg, så kul att se proffs jobba.
Jag jobbar med min favorit Sara, även hon ett proffs.








Ha en härlig fortsatt dag, kramis Ann

Påskafton!

Kategori: Allmänt





Glad Påsk alla mina fina vänner, ha en fin dag, påskpuss ANN


Sill!

Kategori: Allmänt




Vilken glädje man har av Facebook, fick silltips.

Resturang Asplund här i Huvudsta sålde tre sillsorter för 90 kronor.
Det är Fredrik Eriksson som har krogen , bara det bästa.

Jag tog bilen dit o köpte, nu behöver jag inte fixa själv. Jag hade tänkt göra några sorter ur Fredriks sillbok.





Soliga kramar från Solna, Ann

Påskvåfflor.

Kategori: Allmänt









Skärtorsdag, jag är ledig, tjohooooooooo........

Har städat och fixat hemmet för ikväll kommer mina föräldrar på middag, Ni vet hur vi morsor kollar städningen, ha ha.

Jag ska göra inkokt lax med skarpsås, Christer Lingströms recept, väldigt gott och enkelt.

Vi testade färdig våffelsmet i helgen, tillsätt vatten och smör såklart.
Det blev så goda frasiga våfflor och antalet stämde. 
Rekommenderas om Ni inte har lust att fixa egen smet.

Våfflor ör gott och bra till fikat när man är på landet, egen god sylt till.

Nu till Maxi och handla mat innan alla andra kommer.









Ha en fin dag, kramar Ann

Gös!

Kategori: Allmänt



Vi hade tur i helgen och fick tag på nyfiskad Hjälmargös. 
Inte så vanligt att man äter fisk som är fiskad inom 24 timmar.

Vi fyllde den med massor av dill, citron, rödlök, skogschampinjoner, smörklickar och citronpeppar.

Allt packades in i folie och sedan direkt på kolen i 20 minuter.
Går naturligtvis att göra lika i ugn, 220 grader.

Vi åt fisken med innehållet, potatis är jättegott till.
Så enkelt och gott. Ett kilo fisk räcker till tre personer.






Inte mina håriga händer, bara så Ni vet, he he.






Mumsfilibabba, kramisar Ann

Lasagneplattor !

Kategori: Allmänt



Jag har testat lasagneplattor gjorda på gröna linser, ekologiska. 
Det blev så gott, mycket godare än vanlig pasta.

Verkligen bra att det finns för oss som försöker hålla kroppen och knoppen i trim. 

Jag gjorde precis som jag brukar göra en lasagne. God köttfärssås med goda kryddor och vi sås med lite ost i.

Varva och in i ugnen 200 grader i ca 45 minuter, KANON.

Jag gjorde en stor form och frös in lite lunchlådor.
Maken gav högsta betyg, han talar alltid sanning, inget fjäsk där inte. Jag vill veta om jag ska laga maten igen.

















Glad påskvecka, Ann

Boktips!

Kategori: Allmänt




Just nu läser jag mycket, så här kommer två tips.

Ibland läser jag bara magasin och öppnar jag en bok somnar jag.

Min senaste bok var en så spännande deckare av Marie  Jungstedt. Den var så läskig att jag inte kunde fortsätta aaaaaa

Igår köpte jag en ny bok som verkade bra, handlar om kärlek och parfym.

Var tog våren vägen, snart påsk.







Snart ska jag grädda våfflor med sylt och mycket grädde, mums.


Varma kramar Ann

Phil's Burger!

Kategori: Allmänt




Igår kväll gick Erik och jag till Sundbyberg och åt middag på Phil's Burger.

Verkligen urmysigt ställe och jättegoda hamburgare. Jag tog en vanlig burgare, pommes och en tryffelmajonäs. Så frasiga pommes och en stor portion, vi hade kunnat delat.

Verkligen gott och prisvärt. Personalen var jättefin, men beställ bord för det blir fullt snabbt. 
Ni kan även testa i stan Kungsholmen, Gärdet mm.


Hit kommer jag gå igen.








Jag fick i mig allt, kunde nästan inte andas, ha ha.

Kramar Ann

Choklad!

Kategori: Allmänt








Vilken dröm, helt underbar choklad. Ni måste testa.
Lindt är min favorit choklad alla sorter, men denna tog priset.

Ibland måste man unna sig något gott eller kanske oftare.....

Hoppas Ni har det bra, nu kommer våren. Känns som man kan ha skor och en tunnare jacka.

På Östermalm har man börjat sopa trottoarer, mycket uppskattat.







Ha en fin dag kära vänner, kram Ann

Snö!

Kategori: Allmänt




Vi var på landet i helgen och det fanns faktiskt lite snö kvar. Det lär nog försvinna den hör veckan, det ska bi 10 grade varmt. Undrar om det är sant.

Vi hittade en liten kopparorm som förvirrat sig i snön och var så kall. Vi räddade den, först lite värme sedan bäddas nerv i tjockt gräs.

Vi hade så mysigt med bastu god mat och långa promenader. Vi kan gå väldigt många olika vägar i vårdat område, man behöver aldrig gå samma.

Nu måndag igen, helgerna går fort.







Stor varm kram, Ann

Klong!

Kategori: Allmänt



Fredag, hurra!

Nu fick jag ha begär igen, börjar känna det ofta, hua.
Märket Klong har så jäkla mycket snyggt, vad sägs om deras fina Gömma.

Den finns flera storlekar och färger. Min favorit är den minsta i grått, skulle vara så snygg hemma hos oss.

Extra kul att det är Svenkt företag från Lidingö, får man tycka det eller.....

Vad man än tycker så är det fel, så var det inte förr, trist.
Undrar varför vi gör livet så extra jobbigt, måste vara internet med all information som naturligtvis är bra men även dåligt.

Nu gott kaffe på nymalda bönor och rostat bröd med ost, mums.





Ha en underbar helg med sol, kramis Ann 

Vardag!

Kategori: Allmänt






 Idag fyller min fina morbror 70 år. Det var tårtkalas på dagen men jag jobbade så jag kunde inte vara med.

Är det inte lite trist just nu, jag vill ha varmt och blommor i rabatterna. I helgen verkar det bli sol, vore underbart.

Tänk att en lägenhet under oss är nu såld för fjärde gången på kort tid och alla renoverar. Fattar inte att man har råd att riva och göra nytt när det är fint.

Man börjar bli trött på borrande, lite gnällkärring idag, he he.

Ikväll blev det taco-kväll på vegofärs, riktigt gott och enkelt.







Kramis Ann

Fågelholkar.

Kategori: Allmänt



Vilket skitväder det varit i helgen, kallt, rått och blött.
Våren känns långt borta men, inte för andra. Alla fåglar måste snart hitta ett litet hem för att få små fågelungar.

Vi hjälper till, i helgen hos Eriks syster.
Tur att dom har en stor lada så vi var under tak nör vi byggde. Jag byggde faktiskt inte utan roade mig med urgulliga Westa, kasta snöboll mm.

Vi fick en fin holk att ta med till Julita, så snart måste den upp.

Hoppas Er helg varit bra, slut på sportlov kanske.











Ha en fin start på en snöblaskig vecka, kramis Ann

Fredag!

Kategori: Allmänt



Så är det redan fredag, underbaraste dagen i veckan.
Ikväll blir det mys med ost och charkisar, mums.


Vill visa Er Claudias och min låda på jobbet, som en affär.
Ja ja allt är sockerfritt utom Berri Boost, såklart.

Dom lite starkare smakerna har gått åt fort, hostar fortfarande.


Jag önskar Er alla en fin dag och underbar helg.







Nu snart till Karlakliniken, vikarie idag.

Stor varm kramis Ann

Vårfint!

Kategori: Allmänt







Så har jag hittat ett par fina kuddar, på Mio. Är så nöjd, det är vävda elefanter och inte tryckta, ser faktiskt mer exklusivt ut.

Jag brukar köpa 50x50 men testade 40x40 som faktiskt blev bättre.
Tänk vad ett par kuddar kan förnya hemmet.

Kolla in vilken fin stickad bänk vi fått på Karlavägen vid jobbet, fantastisk. Undrar vem eller vilka som stickat, vilket jobb. Hoppas nu ingen förstör den.

Nu är nog våren här snart, vårfint lite överallt.














Nu en dag med hemmapyssel och en träff med Doris.

Ha det bra men glöm inte vantar och yllebrallor, kramis Ann

Svarta Lådan!

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
 
Här kommer en gammal favorit som även jag glömt bort. Receptet fanns i Allt om Mat för många år sedan.
Passar så bra att göra massor av, frys in eller ät hela veckan.
 
Jag hade mer vitkål i och hoppade över riset för att slippa kolhydrater. man kan hoppa över sockret också.
 
 
Till 4 personer.

4 hg köttfärs
1 gul lök hackad
1 liten pujolök strimlad
4dl strimlad vitkål
5 msk japansk soja
5 msk balsaminäger
3 msk farinsocker (det går bra med annat socker också)
1 tsk chilisås eller seeetchilisås
ev. vitlök (inte om man skall ha date)

Hacka och strimla allt, stek köttfärsen och lägg på ett fat, fräs purjo och vitkål mjukt, blanda
i köttfärsen och resten av ingridienserna. Stek en stund och servera.
Bränn inte kålen då blir den besk, blä!

Tillbehör: ris och kanske liten råkostsallad.
 
 
 
 





 Kramar Ann