Svarta Lådan!
Kategori: Allmänt
Här kommer en gammal favorit som även jag glömt bort. Receptet fanns i Allt om Mat för många år sedan.
Passar så bra att göra massor av, frys in eller ät hela veckan.
Jag hade mer vitkål i och hoppade över riset för att slippa kolhydrater. man kan hoppa över sockret också.
Till 4 personer.
4 hg köttfärs
1 gul lök hackad
1 liten pujolök strimlad
4dl strimlad vitkål
5 msk japansk soja
5 msk balsaminäger
3 msk farinsocker (det går bra med annat socker också)
1 tsk chilisås eller seeetchilisås
ev. vitlök (inte om man skall ha date)
Hacka och strimla allt, stek köttfärsen och lägg på ett fat, fräs purjo och vitkål mjukt, blanda
i köttfärsen och resten av ingridienserna. Stek en stund och servera.
Bränn inte kålen då blir den besk, blä!
Tillbehör: ris och kanske liten råkostsallad.
4 hg köttfärs
1 gul lök hackad
1 liten pujolök strimlad
4dl strimlad vitkål
5 msk japansk soja
5 msk balsaminäger
3 msk farinsocker (det går bra med annat socker också)
1 tsk chilisås eller seeetchilisås
ev. vitlök (inte om man skall ha date)
Hacka och strimla allt, stek köttfärsen och lägg på ett fat, fräs purjo och vitkål mjukt, blanda
i köttfärsen och resten av ingridienserna. Stek en stund och servera.
Bränn inte kålen då blir den besk, blä!
Tillbehör: ris och kanske liten råkostsallad.
Kramar Ann