Just nu är jag inne i en period när jag helst av allt vill äta bullar och kakor. Självklart blir det inte så utan det blir lagad mat till middag.
Jag gjorde fylld kyckling som var enkel och god, fantastiskt god enligt maken.
Jag bankade ut kycklingfilé och fyllde med fetaost, hackade soltorkade tomater och färsk hackad basilika.
Dubbel storlek på filén.
Rulla ihop filén och håll ihop med en tandpetare.
Stek i smör och dela i mindre bitar, lika god kalla som varm. Bra utflyktsmat eller buffé. Vi åt en matig sallad till. jag måste avslöja att det blev efterrätt, glass.
I dag var jag och Erik och promenerade i Drottningholms slottspark. Det är verkligen mäktigt med allt vatten och grönt.
Självklart blev jag hungrig och måste äta något gott. Vid Kinaslott fanns ett mysigt café som hade helt ok att äta.
En riktigt bra Ann lunch, hela kostcirkeln finns med.
Det är gott med våffla!
Just nu är det en pelargonutställning vid Kina Slott som var underbar. Massor med stora krukor och 140 stycken stora olika pelargoner. Den 1 september kl 12.00 ska man sälja utställningen, 375 kronor för en kruka och blomma, fynd! Det fanns flera som hette Andrea och den finaste var "Lilian Andrea" en tulpanpelargon.
Nu blommar krassen för fullt i vackra gula och oranga blommor. Ni vet väl att det går att äta blomman och den är god.
Jag brukar göra kryddsmör och blanda i lite hackade blommor, så vackert. Gör en rulle och lägg i frysen och spar till snö yr utanför. Lägg smöret på en köttbit eller ha det till matbrödet, så fint.
Krasse är lättodlat även på en balkong, så köp frön till nästa vår och plantera enligt anvisning på kuvertet. Härligt att man både kan äta och njuta av de vackra blommorna.
Mina blommor på landet som nu finns i mitt smör i frysen, mums.
Körsbär är så jätte gott och sensuellt bär, jag tänker på varma heta kyssar. Vem har inte sjungit slagerdängan "vill Du plocka körsbär i min trädgård" eller....!
Körsbäret tillhör plommonsläktet Prunus som är stenfrukt och i sin tur tillhör familjen rosväxter. Eftersom min Erik inte tål färska körsbär så gör jag sylt till honom (så jag inte missar alla kyssar).
Kärna ur och koka bären, tillsätt syltsocker, häll på rena burkar. Så lätt och så gott.
På väg hem från Grythyttan besökte vi Nora för att provsmaka den kända Noraglassen. I torsdags var "Sommar med Ernst" där och handlade glass såg jag på tv. Tyvärr så tycker jag Att Noraglass var en av de sämsta glassar jag ätit, jag åt vaniljglass som är svårt att misslyckas med. Smaken var syntetiskt och jag såg inte en liten vaniljprick och så söt, jag som tycker om socker tycker det. Som vi brukar säga på jobbet "Kejsarens nya kläder" dvs ingen vågar ogilla glassen för att alla andra gillar den. Nora var en otroligt gullig liten ort, jag åker gärna dit igen. Det fanns massor av antik och loppisaffärer som var riktigt bra.
Flickebarnet som fyllde struten var lika sur som hon ser ut.
Glöm inte besöka denna underbara affär med gammalt och nytt till bra priser.
Även Ernst har handlat där till sitt projekt, hyttan. Ernst är en tv-favorit jag har, missar inget där han är med.
Annorlunda loppisaffär med så mycket kul, jag ville ha allt, kolla in djuren i fönstret!
Åk till Nora men ät inte glass utan shoppa kul prylar. Jag vill ha de röda stolarna. Shoppa begagnat känns rätt, eller hur.
På vår semester blev det en utflykt till Grythyttan och Nora i Bergslagen. Bergslagen är otroligt vackert med alla sjöar och små hus vid strandkanten.
Jag har länge velat åka till Grythyttan och äta en lunch på Gästgiveriet som Carl-Jan gjort så känt. Vi besökte även även Måltidens hus som har högskoleutbildning inom hotell och resturang.
Måltidens hus är helt otroligt fint med alla undervisnings kök och ett fantastiskt bibliotek som har världens äldsta kokbok. Inte bara matintresserade får en kick även design för det fanns det gott om. Om Ni åker till Grythyttan se till att boka ett besök med guide i Måltidens hus annars missar Ni att få se hela huset. Flickan som guidade var väl inte en stjärna men hon hittade i huset, då förstår Ni kanske kvaliten.
En sak gjorde mig jätte besviken var att i kantinen där man äta mat hade dom Estrella chips och Marabou chokladkakor, men vad är detta inte ens ekologiska produkter, undrar vad Carl-Jan säger. Skärpning!
Gästgiveriet var helt underbart fint och vlken god mat, lunchbuffé. Jag njöt av mat och miljö och jätte trevlig personal.
Visst är det fint Gästgiveriet. Naturligtvis var alla utemöbler design Grythyttan. Vi åkte förbi fabriken där möblerna tillverkas men det var semesterstängt. Jag älskar mina stolar som man kan gunga lite i.
På väg hem från Skåne besökte vi en liten ort som heter Väderstad, ligger söder om Norrköping på väg E4. Vi såg en skylt längs E4 där det stod konditori, självklart måste jag åka av o köpa bullar.
Jag rekommenderar detta kondis, massor av underbara bakverk och trevliga tjejer som jobbade där. Priserna är heller inte Stockholmspriser, mycket billigare.
Största kletigaste vaniljbullen är min, Eriks var fylld med blåbär.
Jag har blivit vuxen, jag gillar mimosasallad. Jag minns när man var liten hur mamma tryckte i oss denna röra, frukt i majonäs, inte gott. Nu gör jag gärna en egen mimosasallad när det är varmt ute och njuter av smaken.
Självklart gör jag salladen själv ingen Rybergs med massa tillsatser inte. Lättare än så här kan det inte bli, Ni måste prova.
Köp coctailfrukt på konserv en burk, ett bra märke. Sila av spadet, blanda frukten med 3 dl gräddfil och 1½ dl majonäs, ev lite salt och peppar. Färdigt!
Jag serverade jättegod rökt skinka från Willys till, en lätt som en plätt middag!
Nu är vi hemma igen efter fyra underbara semesterveckor fyllda med vila, kultur, matorgier, vänner, blommor, bilåkning, regn och lite till. Jag har massor av roliga recept och tips som jag vill dela med mig av.
Jag har ätit massor med mat och bakverk så vågen visade +2 kg, inte kul men gott. Nu blir det inga sötsaker för fru Forssell tills vågen är normal igen.
Det blev en påse chips och dom var ekologiska om det är någon tröst.
Vi grillade så klart massor och rökte räkor i min fina rök. Det tar ca 25-20 minuter så har man fina räkor att servera med en god aioli, mums.
Ser Ni den fina betongskivan som min egen "Ernst" gjort. Underredet är en svart bänk från Jysk. Nu behöver man inte vara rädd för värmen när vi använder den lilla webergrillen eller röken.