Vi tycker om Pauluns alla olika produkter hemma hos oss. Vi äter gärna gröt Erik och jag så det här blev en kul
nyhet med smarrig gröt med bär. Det finns tre olika blandningar, en med nötter och en med äpple och kanel.
Gröten är jättegod och man lagar den lätt i mikron.
Den här veckan har jag förberett en del mat till Erik, liten fest på jobbet. Jag lovar att återkomma med lite bilder och recept.
Ni kan få en bild när jag jobbar i köket och blev ordentligt sockerspeedad, andrea tycker jag ser snuskig ut ha ha, det bjuder jag på. Vem är snygg som slickar marängsmet från en visp, möjligen Kate Moss.
Barn är verkligen otroligt knäppa när det gäller mat. Dom äter det mesta som vi vuxna inte skulle ta i.
Ett favoritcitat från Lotta Lundgrens nya bok, Tio lektioner i matlagning,
"Negativa utlåtanden från matgäster som regelmässigt äter sina egna snorkråkor är faktiskt inte något att bry sig om."
Håller med varenda ord. Kolla in vår unge när hon äter. Klubborna har inte jag gett henne som Ni förstår utan en gammal släkting som Andrea älskade, Einar.
Onsdag igen, så skönt. Även om jag har massor att göra så gör jag det på mitt sätt vilket är skönt. Klockan kan ligga kvar i lådan. Att få sova lite extra är också väldigt skönt nu när det är såååå mörkt.
Jag drack en öl i helgen som var riktigt god och hade ett kul namn, maken gav mig den såklart.
Nu ska jag börja dagen med en kopp kaffe och sedan blir det städning. Lite shopping blir det också, mat såklart.
Jag promenerar till Solna centrum med min dramaten, en skön promenad.
Nu ska jag kolla min nya kokbok vad jag ska laga idag till middag.
Det är dop i England idag, så kul. Hoppas det blir lite på tv.
Hurra, fredag igen, så skönt. Vi ska på 50-års kalas på lördag vilket ska bli kul.
Jag har köpt en ny kokbok som var riktigt bra. Jag ska inte direkt banta, men det är aldrig fel med lite bra mat för kroppen. Man kan ju få idéer och öka lite på mängden.
Det är aldrig fel att tänka på bilringar och gäddhäng, fy vad trist.
Maträtterna var dessutom otroligt lättlagade men ändå piffiga. Jättebra vardagsmat.
Jag ska tipsa Er.
Ulrika Davidsson har även en restaurang på Gotland, se HÄR.
Idag har jag så mycket att göra så det blir ett litet inlägg. Jag har varit hos glasmästaren med bilen, jäkla stenskott mitt i rutan. Varför har inte bilar stänkskydd, idiotiskt.
Jag var och handlade på ICA och tiita vad jag hittade, frysta granatäppelkärnor, måste testas.
Jag har även druckit lite te som jag köpte med mig. Idag testade jag ett som man går ner i vikt av!!!!
Jag köpte lite olika energi, relax, förkylning, vinterte mm. Jätte fina blommor kryddor och bär och doftar helt underbart.
Ett tips, en skärphängare från ICA Maxi för 30 kronor. Passa på att städa och gör lite snyggt i Er garderob nu i helgen.
Jag njuter av Istanbul och blir bortskämd med allt. Ska visa Er bilder när jag kommer hem.
Kolla vad jag älskar min lillasyster, PUSSILUSS!
En snällare och finare syster finns inte, hon är min första kärlek. Det är fem år mellan oss så jag var hennes lillmorsa som liten. Hon är så näpen, söt och jäkligt kul.
I lördags fyllde Erik 55 år så vi gick ut och åt på Belgobaren, Bryggargatan 12 i Stockholm, se HÄR.
Det var en överraskning, vilket bra matställe och vilken mat oj oj oj oj!
Jag åt deras musslor som dom är kända för, och det förstår jag för det är dom bästa jag ätet någonsin.
Jag tog kokta på klassisk vis, det fanns massor av olika kryddningar.
Pommes med majonäs till såklart, krispiga, stor och mumsiga.
Erik åt lammrostbiff och Andrea clubsandwich och var jättenöjda. Det fanns massor av god öl och man fick goda råd vad som passade till. Självklart hade dom vin också.
Vi blev bjudan på en körsbärsöl som var riktigt tjejig, Erik ryste när han drack, inget för honom Jag fick i mig min och lite av Andrea´s.
Det var STORA portioner så vi orkade inte efterätt någon av oss. Personalen får även dom högsta betyg, glada trevliga.
Nu åker jag till Istanbul med jobbet, ska bli så kul. Vi ska få massor av kultur, kurs och mat. Turkisk mat är verkligen jätte god, alla små goda guckor och dolmar mm.
Jag brukar försöka mig på att göra en del rätter som Ni vet. Nu ska jag handla kryddor i kryddbasaren, brukar bli för många så när man kommer hem vet man inte vad man köpt.
Jag och Gullan ska börja vår resa på Centralen med en lättlunch och sedan tåget till Arlanda.
Jag måste nog växla lite pengar så man kan göra rätt för sig. Visst kan man använda kort men inte på alla ställen.
Vi ska bo på ett hotell vid Stora Basaren, kanonläge.
Vädret lär bli bra ca 20 grader och sol alla dagar, tar nog med sandaletter.
Visst ser det gott ut!
Ha det så bra mina vänner, kramar Ann
Självklart kommer det blogginlägg men dom är inte från Istanbul, datorn är hemma.
Jag har testat lite nyheter bla en påse frysta grönsaker som passar till fisk. Det här är en lättlagad och jättedgod maträtt. Det finns grönsaker som passar till kyckling eller kött också, bra att ha hemma.
Jag gjorde ett mos på palsternacka som jag skalade, kokade i vatten och sedan mosade med elvisp tillsammans med en svätt mjölk, smakade av med salt och o peppar. Man kan även ha i lite potatis om man vill.
Sedan kokade jag dom frysta grönsakerna enlig anvisning på paketet.
Serverade med stekt plattfisk.
Man kan förbereda moset dagen före så har man bara resten kvar.
Jag planterade förra året jorärtskockor i en pallkrage, vilket fungerade väldigt bra. I år hoppad jag över dom men tydligen fanns det några rötter kvar så det blev en liten skör ialla fall.
Lästa att har man en gång planerat kockor kommer dom gärna tillbaka, svåra att bli av med.
Jag tog bort massor av jord och hoppas att dom kommer igen men på ett annat ställe, inte bland jordgubbarna.
Nu börjar sopptiden tycker jag, varmt, lätt att göra och mysigt. En god soppa och nybakt bröd är aldrig fel både till vardags eller bjudmat.
Jag kokade mina kockor i en del vatten och en del mjölk, kryddade med buljong och extra nymald peppar.
Jag mixade i min blender och den blir rätt tjock så jag spädde ut med lite grädde och resten mjölk till den konsistent jag ville ha.
Jag skalade inte dom för skalet var så fint och tunnt. Ha gärna i lite citronsaft direkt när Du delat dom så blir dom inte så mnörka.
Lätt som en plätt!
Ha en bra start på en ny spännande vecka, kramar Ann
Vi fick underbara rosa kanelbullar av en patient idag. Det är massor av rosa strössel och rosa formar. självklart när det är oktober månad. Dom kom från bageriet Bonjour, se HÄR.
Nu när det är äppeltider gör en vanlig sockerkaka och ha i lite äppelbitar, det blir saftigt och gott.
Vi har ett litet äppelträd på landet, så fint när det blommar. Det ger inte någon vidare skörd, förra året var det rekord med säkert 60 stycken äpplen.
Jag kan bli så avundsjuk på stora fina äppelträd med massor av frukt, oooooooo vill ha.
Jag har som jag berättat tidigare världens bästa sockerkaksrecept, som Ni ser är kakan så jäkla snygg.
Erik och jag gick en shoppingrunda i lördags och bara njöt av vädret och affärerna. Jag blev så glad att Zara Home nu finns i Stockholm, alltid kul att besöka och få lite tips. Jag brukar alltid besöka den när vi är utomlands.
Spiti i Mood Gallerian är kul och där bjöd Lulu Carter på kakor, smakade spettekaka fast inte så söta.
Livly barnkläder i Birger Jarlspassagen där Prinsessan Estelle köper sina kläder, helt bedårande små klänningar och kappor.
Marimekko har underbara färger få sina tyger, glad affär. Jag har en fin necessär därifrån och en stor duk på landet.
Ett toabesök på Haglöfs som har en jätte fin kundtoalett, TACK vilken service.
En kul lördag, som slutade i Hötorgshallen där vi köpte krabba. Det är svårt just nu för krabborna är inte så matiga och det rinner ur dom. På Hav där vi köpte delade man säkert fyra stycken innan dom hittade två små välmatade krabbor.