Det senaste för kroppen är att använda kokosolja, äta inte på huden. Jag har inte testat men jag köpte en burk till Andrea och räknar med att hon ska berätta hur hon använt den. Kung Markatta är ett bra ekologiskt märke och även det är viktigt.
Jag vet att förr sa man alltid att kokosfett när det väl fastnat i kroppen så satt det kvar och man blev inte av med det, fy.
Ni får ha en underbar helg och var rädda om varandra och mys. Jag har köpt en bikini och räknar med att det ska bli sol och värme. Fy, vad det är hemskt att stå i en provhytt och se sin feta och bleka kropp. Jag gick till Twillfit och tanterna där kan sin sak. Min tant var nästan med in i hytten när jag testade och bara slet i bikinin, för lös, för stor ylade hon. Hon ville absolut var smakråd men hon var bra.
Det blev en blå och vitrandig, finns på omslaget på nya Damernas Värld på en mager skitsnygg modell, jag borde inte sett omslaget.
Aubergineröra som heter Baba gahnoush när man beställer i Grekland är väldigt enkelt att göra själv. Jag tycker det är gott till förrätt med en brödbit eller som tillbehör när vi grillar.
Det finns massor av recept och även jag gör på olika sätt med eller uten youghurt t.ex. Det här receptet har jag testat mig fram till själv och det är riktigt gott.
Dela en aubergine (till två personer) och pensla olivolja på. In i ugnen ca 200 grader i 30 minuer, känn med en gaffel att auberginen är mjuk.
Skrapa ur köttet och mixa med 1 msk tahini, 1 msk citronsaft, 3 msk olivolja, salt o peppar gärna lite chili.
Röran ser lite trist ut i färgen men lägg upp den i en fin skål och något grönt eller en blomma på.
Köpte en ansiktsmask i London choklad som värmer, så mysig och luktade underbart.
Jag har börjat unna mig lite skönhetslyx med sköna bad, dofter, peeling och masker. Det är SPA här hemma flera gånger i veckan, bra för kroppen och själen.
Passa på att göra lite god kräm nu när rabarbern är som finast. Det smakar verkligen sommar och med kall mjölk och en knäckemacka så är det sommar.
Vi gillar att ha krämen på pannkakor testa om Ni inte smakat tidigare, mums.
Jag köpte rabarer men hoppas att mina plantor blir stora och fina till nästa vår så jag får skörda egna.
Om man ogillar strävheten av rabarber ha i lite äpple så försvinner den. Jordgubbar är också jättegott att ha i krämen.
Just nu skulle jag vilja stå vid spisen hela tiden, jag bara längtar efter att få baka och laga mat. ni märker att det är bra att vara min man om man gillar mat, he he. Tur att Erik har koll på sin kropp.
Jag läser alltid på paketet med potatismjölet hur mycket jag ska ha i, funkar alltid och lätt.
Stevia smakade jättebra, ingen skillnad mot socker.
Dags att äta lite greksikt till förrätt. Nu finns Saganaki att köpa på ICA tex. En hårdost som är gjord på getmjölk och får. Den får man ofta i grekland och den är riktigt god som förrätt.
Man steker den 2.5 minuter på var sida. Helst ska man ha en teflonpanna, jag hade ingen så osten fastnade lite. Man ska inte ha något fett utan torr panna. Till servering har man citron.
Jag kom på att jag har en pytteliten teflonpanna någonstans så nu måste jag leta.
En så enkel förrätt men så god speciellt på sommaren.
Nu hoppas vi på en lång varm sommar med massor av förrätter och något gott att dricka till.
Jag har gjort egen citronlemonad, så god och enkel att göra. Lemonad är perfekt som en sommardrink med massor av is och lite grönt i, citronmeliss eller mynta. Bra alkoholfritt alternativ och kul att man gjort den själv.
Nu längtar jag efter en het dag på semestern sitta i skuggan med lemonad.
Det var faktiskt ganska varmt hos oss i Julita i helgen. Vi har planterat och jobbat i trädgården vilket vi båda gillar.
Att komma till landet känns som ett andhål, man kan släppa alllt här hemma med jobb o dyl.
Recept på lemonad:
1 liter vatten
1 ½ dl strösocker
Skal från en citron, ej det vita då blir det beskt.
Silad saft från 4 citroner
Koka upp vatnnet så sockret löser sig, i med citronsaft och skal.
Låt stå i kylen minst ett par timmar.
Om Du vill kan Du frysa in det som inte går åt, jättepraktiskt.
Fint att servera från glasflaskor med patentkork, det ska jag göra när vi har fest.
Potatisskalare var järre bra.
In i kylen i några timmar.
Planterar och njuter av varje sekund. Jordbruk är som ett pass på gymmet.
Solen skiner och vi fixar vår nya hög på landet. Vi har planaterat massor av fint, men det kommer att behövas mer. Krusbärsbuskar, vinbärsbuskar, backtimjan, rosor, rabarber mm mm.
Hoppas rabarberna trivs för det är så mysigt att ha egna.
Nu måste vi ha lite stenar att gå på, nästa projekt.
Ni märker att jag har blivit en latmask när det gäller matlagning, he he.
Den här veckan har blivit väldigt speciell med alla festdagar. I dag är det vanlig vardag igen med vanlig mat och inget vin eller skumpa.
Igår var vi och åt på en kanonbra Japansk restaurang Katana i Hornsberg, nya området vid vattnet mittemot Pampas Marina. Den var riktigt bra och sååå trevlig personal, vi var väldigt nöjda.
Solen gassade som syns på bilden.
Små räkfyllda knyten, gyoza. Dom var bland det godaste jag ätit, nästa gång ska jag äta det som varmrätt.
Tre olika sushi, den i mitten var ljummen. Den till vänster har en friterad Lotusblomma. Alla var sååå goda.
Vi blev proppmätta så vi orkade inte efterrätt. Tur att jag åt en stor glass i Gallerian tidigare på dagen. Man får själv fylla glassbägaren med youghurtglass och topping. Man betalar efter vikt, min glass blev tung!
Min blogg har kommit med i hittarecept.se Jag fick ett mejl av dom där jag fick beröm för fin och kul blogg, jag blev så glad för jag lägger ju ner lite tid på den.
Som Ni ser har jag deras logga mina recept går att söka på hos dom, tjohoooooo.
Det här är en riktig festvecka, idag fyller jag nämligen 54 år. Jag älskar att ha födelsedag så kul med alla telefonsamtal och facebook grattis.
Min familj har sjungit och gjort frukost till mig. Ikväll ska vi ut
och äta med mina föräldrar så det blir inte matmorsanns mat hon får vila. Jag ska ta bilder och visa Er.
Gårdagens mat ska Ni få se. Jag fick i present igår såååå god hummerpaté, drakfruk och buffelmozzarella som vi åt. Det var fantastiskt gott och ett glas Champagne, jag borde dricka det oftare. Det finns inget man blir så lycklig av som Skumpa, är det smaken eller kanske alkoholen som gör sitt....
Jag hade svensk Kalixlöjrom i frysen, snacka om att vi frossade.
Man får leta efter en vackrare frukt än drakfrukten, vilka färger.
Så här borde alla tisdagar vara men nästa vecka blir det nog raggmunk....
Ha en bra dag, jag tänker ha det underbart, kramar Ann
Ett tips till Er tjejer som Ni behöver nya sommarsandaler, köp dessa. Jag köpte ett par förra året och har aldrig haft några skönare. Jag får skavsår överallt och jämt men inte av dessa.
Man kan gå långt i dom utan att bli trött, så bra sulor.
Jag var tvungen att köpa ett par nya fräscha i år igen. Märket är Riekel och finns lite överallt, jag betalade 600 kronor för mina på Jermeus skor. Dom passar så bra till både jeans och finklänning.
Min favoritost just nu den här veckan. Jag åt den första gången på Jamie´s förra året, den har varit lite svår att få tag i. Läste Charlotte Perrellis blogg att den är även hennes favorit och att hon hittade den i en delikatessbutik i Djursholm. Nu har ICA Esplanad på östermalm fått in den, ostlycka.
En liten ost kostar ca 30 kronor men det är värt varenda öre. Servera den med lite olivolja, mynta och eventuellt finstrimlad röd chili.
Vi har njutit av helgen på landet och jobbat i trädgården med jord och blommor. Eftersom vi fått skaffat nytt avlopp så är det en hel del att göra. Jag har planterat mina potatisar och lite blommor.
Förgroddade i mjölkförpackningar och nu i krukorna.
Så här ser dom ut när man lossat tetra paken, tre veckor tog det. Nu kommer det gå lite snabbare att få
potatis.
Mina fina gamla burkar, loppisfynden 5 kronor styck. Kul med murgröna i.
Ni kanske förstår, massor av jord som Erik jobbar med. Erik hade god hjälp av lilla grannflickan 1½ år som hade sin lilla spade och öste jord i skottkärran från en jättehög, så gulligt.
Jag tror vi är lite förvirrade maken och jag, måste vara värmen.
Igår hade Erik namnsdag och jag glömde bort det men cdon.se grattade honom före mig, ha ha.
Vilken trist fru, borde sjungit och bjudit på frukost.
Så skulle jag duscha och hittade inte en duschkräm jag tagit med från stan till landet. På eftermiddagen så dök den upp och gissa var, i mitt skåp med torrvaror, ha ha. Erik hade packat upp allt och placerat där det ska vara.
I kväll kommer Ni väl att sitta och titta på Robin när han tävlar, vad kommer Ni att äta?
Självklart äter man väl någon form av snacks, jag ska nog äta popcorn bättre än chips för kroppen men tristare.
Idag har jag varit riktigt duktig, bakat en kaka (recept kommer), städat, och planterat. Vi har inte regn ännu men
det kommer att komma enligt smhi, trist.
Nu ska det bli lunch, filmjölk och sommarsmörgås. Andrea gjorde alltid en smörgås med kaviar och nyklippt gräslök när hon var liten, mums. Kul att få klippa gräslök själv för småttingarna och Ann.
Har man ingen egen tomt eller balkong kan man ha gräslö i en fin kruka i köksfönstret.
Hittat en snygg partyhatt till kvällen, verkligen klädsam, ha ha.
Vi besökte en jätte härlig matmarknad vid London Bridge, Borough Market. Man åker T-bana till station London Bridge och följer skyltarna, Det är verkligen värt ett besök. Där ligger även en jättefin Whisky Shop som har ett fantastiskt utbud. Jättebra att muta männen med, Vinopolis Whisky Shop. Gissa om lilla maken gick igång.
Lite polis över namnet, ha ha.
Jag gick igång på all mat och även Andrea, varför finns inte detta i Sverige. Vi provsmakade ALLT.
Vi åt även lunch och det var inte lätt att välja, såklart jag valde grillade hemgjorda korvar.
Vi köpte goda chokladpraliner i olika smaker, korv, ost, bröd och oliver med oss hem.
Erik köpte Whisky och var såååååå nöjd.
Vilka underbara tomater, olika färger och sorter.
Min lilla pralin plockar praliner!!
Nypressad juice köpte vi.
Vilka champinjoner, dom små är som våra, dom stora var gigantiska.
Maränger med olika smaker, vilka sockerbomber.
En galet god brownie gick lätt ner i magen.
Min korvlunch, bröd, sallad, korv, stekt lök och olika guckor och såser som man själv fick lägga på.
Ja, jag åt upp hela.
Vilka fina rädisor.
En av krogarnas tak, så coolt.
Här lagas det korvar och Italienska köttbullar i tomatsås. Take away!
Massor av roliga vegetariska rätter och guckor.
Lite streching igen, arma barn vad hon fick gå långt och mamma tvingade henne smaka o äta allt.
Ja, Ni förstår den stora glädjen att få snacka med en expert på whisky. Jag dricker gärna ett glas bara
inte är så rökig. Det är lite mys över whisky och cognac tycker jag.
Såg på tv att Nour El-Refai Har en egen whisky samling, så ballt. Kanske jag ska börja samla
jag också.
Nu har Ni fått se så mycket bilder hela veckan från vår resa, nästa vecka blir det något annat.