MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Hummus!

Kategori: Allmänt

 
 
Ett bra grilltillbehör och ett bra pålägg är hummus. Man kan även smaksätta den med soltorkade tomater, basilika, timjan mm.
 
Jag gjorde en vanlig hummus orginal, man kan ha den i kylen ca: 4 dagar och den går att frysa.
Visst kan man koka egna kikärtor men det finns jättefina färdigkokta att köpa, latmasken tar över ibland.
 
Jag köpte ekologiska Kung Markatta som var väldigt goda och fina.
 
 

 

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • 1/2 chilifrukt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk tahini (sesampaste)
  • salt och peppar
Mixa allt i en matberedare, smaka av med kryddorna.
 
Häll upp hummusen på en tallrik och ringla lite olivolja på och paprikapulver.
Tahini hittar man på ICA där Asiatsisk mat är.
 
 
 
 
 
 
Testa till helgen, mums!
 
Stor varm kram och trevlig helg, Ann

Kommentarer


Kommentera inlägget här: