Pumpasoppa!
Kategori: Allmänt
Jag lagade på butternutpumpa, den finns i lagom storlekar.
Det går så snabbt att laga och den kan lagas dagen före. Jag tycker soppor och grytor
blir godare om de får vila någon dag.
Passa på att duka fint med vackra löv och kastanjer, ut och plocka.
Soppa för 2-3 personer.
Ca 700 gram pumpa
1 stor gul lök
En förpackning kokosmjölk, går även bra med grädde
Ingefära färsk eller torkad efter smak
Buljong
Vatten
Skala och skär pumpan i bitar, lägga en form, på med lite olja, rosta mjuk i ugnen eller airfryer
ca 200 grader. Ta ut nör den är mjuk.
Skär löken i bitar och stek mjuk.
I med pumpan, häll på kokosmjölk, mixa slät, krydda med ingefära och buljong, häll på lite
vatten, soppan ska vara krämig men inte tjock.
Servera och njut.
Garnera gärna med pumpafrön eller något grönt, jag hade slut på det.
Kramar Ann