MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Thaimat!

Kategori: Kyckling

Helgens gästkock Andrea lagade thaimat som var så galet gott. Hon är så duktig att laga mat med många smaker, även om hon stökar till mer än jag. (Jag är känd kökspedant.)

Det är viktigt att ha t.ex fishsauce som är i nästan all thaimat, den ersätter vårat salt. Varning för att
lukta på den, ruttet.

Hon gjorde en jätte god thaimat med kyckling.

Skär kycklingfilé (½ kg) i bitar och stek med saften av 1 lime, sambal oelek efter smak, 2-3 msk fishsauce

Koka risnudlar, enl. anvisningen på paketet.
Stek nudlarna tilsammans med en burk groddar och vattenkatanjer.
Krydda med 2-3 msk socker gärna rå eller palmsocker.
Rör i 2 råa ägg och blanda ordentligt.
Blanda i kycklingen hackad koriander.
Smaka av och tillsätt mer fishsauce eller sambal.

Servera med limeklyftor och finhackade jordnötter.





Här hackar en stor hårig hand jordnötter, inte min utan gästkockens assistent!



Det är så många goda smaker

Tack snälla Andrea!

Kram mamma Ann.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: