Thaimat!
Kategori: Kyckling
Det är viktigt att ha t.ex fishsauce som är i nästan all thaimat, den ersätter vårat salt. Varning för att
lukta på den, ruttet.
Hon gjorde en jätte god thaimat med kyckling.
Skär kycklingfilé (½ kg) i bitar och stek med saften av 1 lime, sambal oelek efter smak, 2-3 msk fishsauce
Koka risnudlar, enl. anvisningen på paketet.
Stek nudlarna tilsammans med en burk groddar och vattenkatanjer.
Krydda med 2-3 msk socker gärna rå eller palmsocker.
Rör i 2 råa ägg och blanda ordentligt.
Blanda i kycklingen hackad koriander.
Smaka av och tillsätt mer fishsauce eller sambal.
Servera med limeklyftor och finhackade jordnötter.
Här hackar en stor hårig hand jordnötter, inte min utan gästkockens assistent!
Det är så många goda smaker
Tack snälla Andrea!
Kram mamma Ann.