MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Silltips!

Kategori: Fisk

Självklart är det godast att göra sin egen sill till julbordet. Det är helt ok med burksill men har man några minuter över testa egen.

Köp 5-minuter sill från Abba, klar att äta efter 5 minuter, inget meck med ligga i blöt osv. Vad man vill ha för
smak är det svåraste att välja, allt är gott.

Senapsill, romsill, currysill, tomatsill vilket är godast?

Gör en blandning av lätt creme fraiche och tex dill och löjrom ev salt o peppar (annan rom går också bra),
blanda i sillbitarna och låt stå, gärna någon dag.

Man gör på samma sätt till alla smaker, basen är lätt creme fraiche och sedan smaksätt med kryddor och örter.
Lägg sillen i en fin burk som jag brukar göra.



Jag skall göra senapsill i min burk på torsdag. En bra present till att ta med som bidrag till julbordet.

Kör och gå försiktigt, det är halt!

Kramar Ann

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: