Svarta lådan!
Kategori: Kött
En snabb och god rätt som jag hittade i en tidning för flera år sedan, namnet är annorlunda, Svarta Lådan.
Om man vill piffa till maten ät med pinnar det funkar jätte bra.
Till 4 personer.
4 hg köttfärs
1 gul lök hackad
1 liten pujolök strimlad
4dl strimlad vitkål
5 msk japansk soja
5 msk balsaminäger
3 msk farinsocker (det går bra med annat socker också)
1 tsk chilisås eller seeetchilisås
ev. vitlök (inte om man skall ha date)
Hacka och strimla allt, stek köttfärsen och lägg på ett fat, fräs purjo och vitkål mjukt, blanda
i köttfärsen och resten av ingridienserna. Stek en stund och servera.
Bränn inte kålen då blir den besk, blä!
Tillbehör: ris och kanske liten råkostsallad.
Lycka till Ann