Italiensk brödgratäng!
Kategori: Vegetariskt
Jag brukar göra en italiensk brödgratäng som alla uppskattar, lite rustikt gott. Ett bra sätt att ta hand om gammalt bröd annars köper man dagsfäskt, går lika bra.
Servera en god tomat och löksallad till, ett glas vin passa kanon.
Sätt ugnen på 200 grader.
1 italienskt bondbröd
100 g soltorkade tomater i olja
100 g parmaskinka i skivor
2 ägg
3 dl grädde
salt peppar
Riven parmesan, Västerbotten eller Herrgårdsost.
Skiva brödet och lägg på en skärbräda, ca 1½ cm.
Finhacka tomaterna och parmaskinka och fördela på brödskivorna och även oljan.
Varva skivorna i en smord form, lite omlott på varandra.
Vispa ihop ägg och grädde med lite salt och peppar.
Häll äggblandningen över brödet och sedan osten.
In i ugnen i ca 30 minuter, äggsmeten skall nästan stanna (stelna).
Ett ord på vägen från Nalle Puh.
"Man är aldrig nere med en ballong" Kram alla vänner Ann
Bloggadress: http://mynameisidaho.blogg.se/