Svamppaj!
Kategori: Vegetariskt
Jag hade lite svamp kvar i frysen som jag vill bli av med för att kunna plocka nya i höst. Paj är så bra till middag och dagen efter i matlådan.
Gör ett pajskal:
150 gram kallt smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Nyp ihop allt och knåda degen. Låt vila ½ timme i kylen. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 5 minuter 200 grader.
Fyllning:
200 gram svamp, champinjoner eller blandsvamp.
2 finhckade scharlottenlökar
1 msk timjan
2 dl crème fraiche
2 ägg
2 äggulor
salt och peppar
Stek lök och svamp och kryddor, svalna en stund.
Blanda ägg, crème fraiche, salt och peppar. Blanda i svamp och lök.
Häll blandningen i pajskalet och grädda i 30 minuter i 200 grader.
Enkelt och gott, går bra att frysa.
Kram Ann