MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Svamppaj!

Kategori: Vegetariskt

Nu är det paj som gäller hos oss som Ni märker.

Jag hade lite svamp kvar i frysen som jag vill bli av med för att kunna plocka nya i höst. Paj är så bra till middag och dagen efter i matlådan.

Gör ett pajskal:

150 gram kallt smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Nyp ihop allt och knåda degen. Låt vila ½ timme i kylen. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 5 minuter 200 grader.

Fyllning:

200 gram svamp, champinjoner eller blandsvamp.
2 finhckade scharlottenlökar
1 msk timjan
2 dl crème fraiche
2 ägg
2 äggulor
salt och peppar

Stek lök och svamp och kryddor, svalna en stund.
Blanda ägg, crème fraiche, salt och peppar. Blanda i svamp och lök.
Häll blandningen i pajskalet och grädda i 30 minuter  i 200 grader.



Enkelt och gott, går bra att frysa.

Kram Ann

Kommentarer

  • korre säger:

    Pajer är fenomenala. Gjorde din tacopaj igår och bjöd familjen Sandström. Alla gav den tummen upp!

    2010-06-01 | 14:32:35

Kommentera inlägget här: