Chokladfondant!
Kategori: Efterrätter
Jag har tränat i helgen på att göra chokladfondant. Jag lovar att även den misslyckade blev ljuvlig.
Jag gjorde 6 stycken och 2 blev perfekta. Det svåra är inte att vispa och blanda utan hur länge skall dom
vara i ugnen. En minut för mycket betydde misslyckat och även en minut för lite, inte stor marginaler.
Så här gör man:
2 ägg och 1 äggula vispas med 1½ dl florsocker.
Blanda 1 rågad tsk bakpulver och 1½ dl vetemjöl.
Smält 130 gram osaltat smör med 150 g 70% choklad i vattenbad.
När chokladen är smält blanda i äggsmeten och sedan mjölblandningen.
Smöra portionskoppar och fyll dom (6 stycken).
In i ugnen i 175 grader i precis 10 minuter.
Jag lät bli att stjälpa ur "kakan" ur formen utan serverad i formen, blev kanonbra. Se alla bilder!!
Smöjer mina formar!
8 minuter!
9 minuter!
10 minuter och kvar i formen och helt perfekt lös i mitten, vaniljglass till.
Oj vad vi blev mätta!
Mer choklad åt folket, eller hur vad det.
Kram Ann