Tex-mex dipp!
Kategori: Förrätter
många gånger.
Det är en ganska mättande förrätt eller en tapasrätt som räcker till många 4-6 personer. Den går att förbereda
och sätta in i ugnen en stund innan gästerna kommer.
Jag älskar plockmat och förrätter, det är så mysigt att mingla. Självklart vill jag dricka något gott till.
200 g cream cheese
300 g nötfärs
1-2 hackade vitlöksklyftor
2 tsk malen spiskummin
1 krm cayennpeppar
1 burk krossade tomater
3 msk ketchup
6 strimlade salladslökar
½ dl skivade svarta oliver
2 dl lagrad riven ost
Nachochips
Bred ut creem cheesen i en ungsfast form, typ pajform.
Bryn färsen tillsätt vitlök och alla kryddor, häll i tomaterna o ketchup, låt det puttra så det blir tjockt.
Smaka av med ev salt och peppar.
Fördela köttfärsåsen på creem cheesen toppa med salladslök, oliver och strö över riven ost.
Gratinera i ugnen 200 grader i ca 15-20 minuter.
Servera med nachochips.
Oj, vad gott och lätt att göra. Ni måste prova.
Kram Ann