MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Lime och passionsbrulé!

Kategori: Efterrätter

Oj, vad kul att ha en egen brännare. Äntligen har jag gjort en god efterrätt som jag toppade med råsocker och brände av. Det bästa är att man kan göra den dagen före.

Man kan bränna av i ugnen på grill, men då har man farinsocker. Sätt formarna högst upp och ha ugnsluckan öppen, det tar ca 1 minut.

Jag gjorde en brulé på lime och passionsfrukt, så friska smaker tillsammans.

Sätt ugnen på 150 grader.
Dela passionsfrukterna och gröp ur, riv limeskal.

4-6 portionsformar beroende på storlek.
 
2½ dl vispgrädda
3/4 dl strösocker
5 medelstora äggulor
½ msk vaniljsocker
2 passionsfrukter, ca ½ dl fruktkött
rivet skal av 1 lime
2 msk råsocker eller farinsocker

Vispa ihop grädde och socker i en kastrull, koka upp. Vispa ihop äggulor och vaniljsocker. Häll i grädden och vispa kraftigt. Tillsätt passionsfrukt och lime. Häll blandningen i ugnssäkra portionsformar. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme.
Låt stå i kylen över natten. 

Före servering strö råsocker på och bränn av eller in i ugnen med farinsocker.

Så gott och proffsigt.


Formar i ugnen.

Mums!

Kram Ann

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: