Tarte tatin!
Kategori: Efterrätter
Den här kakan är jättegod som efterrätt eller till kaffet. Som tillbehör hade jag vaniljglass och havrekross.
Havrekross:
1 dl havregryn
½ dl socker
ca 25 g smör
Blanda och lägg i en liten skål som tål ugnsvärme. In i ugnen i ca 10 minuter till det är gyllenbrunt. Låt svalna och krossa krosset med en gaffel.
Så ser alla tre steg ut. Jättegott som tillbehör till alla efterrätter.
Recept på kakan:
Skala 5-6 små äpplen och gör fina klyftor.
Smält 50 gram smör och 1 dl socker i en stekpanna (gärna annat socker än vitt, kakan får brunare färg om man tar bruntsocker)
Lägg i äppelklyftorna och låt små puttra en stund.
Lägg över allt i en fin form.
Kavla ut 2 smördegsplattor tunnt och täck formen. Jag använde min stekpanna som form, man kan ta av handtaget.
Gräddas i 200 grader ca 20-30 minuter. När kakan är klar vänder man den på en tallrik, svalna en stund och servera.
Inte svårt tar kanske 20 minuter att göra + gräddningstiden.
Mer efterrätter åt folket, eller ....
Kramar Ann