Ketchup!
Kategori: Allmänt
Om man göra en stor sats så kan man frysa in i flaskor t.ex. små petflaskor som inte fylls ända upp, vätska "sväller" i frysen.
Jag gjorde en lagom burk som jag hade till grillat och förvarade i kylen ca en vecka.
Ca 1 ½ liter ketchup.
2 kg tomater
2 stora gula lökar
1 vitlöksklyfta, kan uteslutas
1 stor röd paprika
2 msk olja
½ dl vinäger
1 dl råsocker
2 msk paprikapulver
salt och peppar
Tärna alla grönsaker smått och fräs i gryta med oljan ca 5 minuter.
Tillsätt hälften av vinägern och låt röran småkoka till allt är mjukt.
Mixa allt och passera röran genom en sil, låt koka upp igen och
krydda med resten av vinäger och alla kryddor, smaka av hela tiden.
Koka tills det tjocknar och häll på varma rengjorda burkar eller flaskor.

Fin burk att servera direkt ur. Jag gjorde bara en 1/3 dels sats, frysen är full!
Kram Ann