Grillad lammstek!
Kategori: Kött
Vi har testat att grilla lammstek på vår Webergrill med indirekt glöd. Det var så enkelt och blev det godaste
lammet vi ätit någonsin, alla var helt överrens.
Jag tryckte i vitlöksklyftor i steken och massor med färsk timjan, salt, och peppar.
Vi grillade ca 3 kg och det tog 1½ timme, temperatur 65 grader. Sedan fick det vila ½ timme.
Till lammet blev det en gratäng:
1 kg potatis
2 gula lökar
1 vitlöksklyftaeller fler om man gillar.
1 fänkålsstånd
3 msk olivolja
4 dl vatten
2 dl vitt vin
2 msk kycklingfond, jag tog en buljongtärning.
3 msk smör
timjan
salt o peppar
Sätt ugnen på 225 grader
Skala potatis o lök, skiva potatis, lök, fänkålen och vitlöken tunt, varva i en form.
Blanda i oljan, timjan lite salt o peppar.
Sist häller Du över vin vatten o buljongen (löst i lite vatten), på med smörklickar.
Låt stå ca 40-50 minuter i ugnen.
Så gott igen! Gratänen är lätt att göra och lite roligare än vanlig med grädde (bättre för kroppen).
Lev väl! Kramar Ann