MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Kycklingpaj

Kategori: Kyckling



Den här pajen är otroligt matig och god, man kan verkligen låta fantasin flöda.

Den är jätte god även dagen efter och även god att frysa.

Erik bad faktiskt att jag skulle göra den, så så blev det. Jag gjorde en supergod sallad till med massor av
blåbär som var stora, söta och billiga.

Gör en vanlig pajdeg:

150 gram smör
1 tsk salt
2 msk vatten
ca 3-4 dl vetemjöl

Tryck ut degen i en form gärna en med löstagbar kant.

Förgrädda pajskalet i ca 5-10 minuter i 200 grader.



Fyllningen:

1 grillad kyckling
2 dm purjolök
ev. svamp, paprika mm
3 dl grädde
4 msk tomatchilisås (ej thai)
salt peppar

Rensa och skär kycklingen i mindre bitar, skär purjo och andra grönsaker i små bitar.
Stek allat i en stekpanna och häll på grädden och krydda.
Låt koka ihop ca 5 minuter, röran tjocknar till i ugnen.

Häll i röran i pajskalet. Lite riven ost ovanpå och in i ugnen 200 grader i ca 20-30 minuter.

Här kommer massor av bilder.




















Visst kan en fin sallad piffa upp. Det var sååååå gott.

Kramar Ann






Kommentarer


Kommentera inlägget här: