MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Pontus lyxiga sandwich.

Kategori: Kött


Jag gjorde ett recept som jag tog från SvD, Pontus Frithiof. Den blev så otroligt snygg och god
Ni måste bara testa.

En jättegod fredagsmiddag med god öl eller gott vin till, jag tog allt ha ha.

Man köper ett gott surdegsbröd typ levainbröd som många kallar det för. Skiva och stek i smör och
olja i en panna eller på en plåt i ugnen om det är till många personer.

Blanda majonäs med dijonsenap efter smak och bred på brödet (låt brödet svalna).

Lägg på salladsblad, skivade tomater, skivad avokado, rödlök.

Stek en skiva ryggbiff/per person, lite blodig i mitten, ca 2 minuter på varje sida.
Skiva köttet lite snett.

Lägg köttet på brödet med salladen, på med massor av riven pepparot och en rå äggula.

Så enkelt och snabbt.









Jag lovar man blir så mätt annars kan man servera pommes vid sidan om
men det gjorde inte vi.

Killarna dubblade avokadon och köttet istället.

Ha det bra och stor kram Ann

Kommentarer


Kommentera inlägget här: