Ryggbiff!
Kategori: Kött
Ryggbiff är jättegott att grilla i bit. Vi hade direkt grillning dvs glöden under biffen.
Självklart kan man även göra detta i ugnen.
Jag marinerade köttet i en marinad som går att ha till allt och är så god, gärna i ett dygn.
1 dl farinsocker
1 dl japansk soja
vitlök efter smak
1 msk ingefära färsk eller torkad
lite chilikrydda efter smak
Sedan grillade vi och penslade köttet ibland, jag stack en termometer i efter ca 30 minuter,
det är lagom med ca 58 grader. Låt sedan köttet vila i folie i minst 10 minuter så köttsaften
stannar.
Till detta serverade jag nudlar med en god dressing på.
4 personer:
1 paket äggnudlar kokas enl förpacknngen och låt svalna.
1 paprika i små bitar
1 purjolök finstrimlad
8 champinjoner i bitar
lite spenatblad eller sallad som Du gillar
groddar om man vågar...vi uteslöt för att slippa bli dåliga.
Dressing:
2 msk ingefära färskriven
1 msk sesamolja
1 riven vitlöksklyfta
1 msk soja
2 dl olivolja
2 lime frukter (saften)
1 chilifrukt
Blanda allt och häll över dressingen.
Gott Gott!
Kramar Ann