Fritera grönsaker!
Kategori: Vegetariskt
Vi testade att fritera grönsaker i helgen, det blev så gott men kanske inte så nyttigt.
Man skall inte fritera i en kastrull i köket det kan börja brinna, ha en riktig fritös för
inomhusbruk. LOVA MIG DET!
Jag gjorde en fritysmet som jag doppade grönsaker som blomkål, broccoli, lök och salviablad i.
Recept på smeten.
2 dl vetemjöl
2 dl vatten med kolsyra
lite salt
1 hårt uppvispad äggvita
Blanda allt och till sist vänder man i äggvitan, sedan är det bara att fritera. Oljan skall var ca 160-180 grader.
Jag gjorde en sås att dippa i som blev god.
½ dl risvinäger
½ msk socker
chilipeppar
Börja göra såsen och låt den stå och dra en stund.
Såsen, fin färg.
Mjöl, vatten och salt blandas.
Vänd i äggvitan.
Doppa grönsaken och lägg ner i fritösen.
Rör lite med en gaffel så bitarna inte fastnar i varandra.
Färdiga och så goda.
Salviablad var helt otroligt gott och annorlunda.
Det finns många liknande recept på nätet men detta är en variant av Johanna Westmans.
Kramar Ann