MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Fyllt bröd!

Kategori: Bröd



Äntligen känns det att våren är här och nu vill vi inte ha något "bakslag".

Idag blir det ett hembakat fyllt bröd och soppa.

Det här brödet är busenkelt och blir alltid succé, testa. Självklart kan man byta ut fyllningen
det är bara att ha fantasi.
Man kan ha bacon, purjolök, gul lök, kokt skinka, eller bara vegetariskt.

Börja med fyllningen:

Ca 2 hg rökt skinka strimlad, och 2 paprikor i små bitar, stek i smör så paprikan
mjuknar. Krydda med paprikapulver och oregano.

Deg:

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk olja
2 tsk salt
4 dl havregryn
4 dl grahamsmjöl
ca 7 dl vetemjöl

Lös upp jästen i vattnet och tillsätt resten, arbeta degen i ca 5 minuter.

Dela degen i två bitar och kavla ut på bakplåtspapper.
Lägg på massa riven ost eller i skivor på den ena biten och på med fyllningen och lite ost ovanpå.

Lägg på den andra degbiten och tryck till i kanterna, dela i ca 12 bitar.

Jäs i 30 minuter, grädda i 200 grader i ca 30 minuter. Låt svalna. Går att frysa.

Jättebra utflyktsbröd.









Behåll pappret på när Du lägger på locket, dra sedan av.







Klara!

Ha en fortsatt bra måndag, kramar Ann

Kommentarer


Kommentera inlägget här: