MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Kronärtskocksgratäng!

Kategori: Allmänt

 
 
Det här receptet på  kronärtskocksgratäng har jag snott från Amanda Schulman o Hanna Widell. Dom gillar som jag charkisar på fredagar med tillbehör massor av vin.
 
Det bästa med den här gratängen är att man får något varmt till, känns så matigt. Den är otroligt god, man ska doppa t.ex surdegsbröd i den.
 
Jag köpte en bruk med kronärtskocksbottnar på ICA Maxi, 22 kronor. Jag köpte en bra majonäs så det blev Hellmans, lite dyrare men så värd priset. Man kan självklart ta den man har hemma.
 
Superbra bjudrätt, eller förrätt. Den blir så varm så vänta några minuter innan Ni äter.
 
Gör så här:
 
1 burk kronärtskocksbottnar
1 gul lök
1 dl majonäs
1 dl riven parmesan
 
Hacka löken och skär bottnarna i lagom bitar.
Lägg i en ugnsform
Fördela majonäsen över och sedan på med parmesanen.
 
Grädda i 175 grader till den fått fin färg.
 
 
 
 
 
 
 
 
God mat, gott vin och varannan vatten.
 
Gör detta på fredag och mys, kramar Ann
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: