MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Hamburgerbröd!

Kategori: Allmänt

 
 
Som Ni vet älskar jag hamburgare av alla sorter och massor med tillbehör. Andrea och jag älskar köra Drive thru och shoppa hem hamburgare med extra allt.
Nu har jag bakat egna hamburgerbröd som blev mjuka saftiga och goda. För att göra dessa måste man ha en våg eller vara jäkligt bra på matte så man kan räkna ut i deciliter.
 
Alla bagare bakar alltid efter vikt och inte som vi andra mäter upp allt.
 
Idag ska Ni får brödreceptet och sedan kommer vad fyllde jag bröden med.
 
Det här är ett typ briochebröd.
 
Det här behöver du för 8 hamburgerbröd:
240g vatten
50g mjölk
10g jäst
35g strösocker
1 ägg
38g (2,5msk) rumstempererat smör
525g vetemjöl special
7,5g salt
 
Värm vatten och mjölk tills det är fingervarmt. Rör ut jästen i lite av vätskan och tillsätt sedan resten.
Blanda mjöl, salt och socker. Tillsätt smöret och pressa mellan fingrarna så det blir smuligt.
 
 
Tillsätt vätskan och ett uppvispat ägg till mjölblandningen och blanda tills det blir degigt. Knåda eller kör i assistent i ca 8 – 10 minuter. Tänk på att degen kommer att vara ganska kladdig, det ska vara så.
Täck över bunken med plastfolie och låt jäsa till dubbel storlek (ca 1 – 2 timmar).

Gör 8 stycken bröd, platta till dom, låt jäsa till dubbel storlek ( ca 30 minuter).

Spraya med en blomspruta vatten och häll sesamfrön på.

In i ugen 200 grader i ca 15 minuter, klart.

 
 
 
 
Ha en bra dag, kramar Ann
 
 
 
 

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: