MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Kirskålspaj!

Kategori: Allmänt

 
 
Nu är det dags att ut o repa ogräs till en supergod paj. Jag har på min tomt så jag är riktigt lyckligt lottad eller..
 
Det här receptet är från Ulriksdals slottsträdgård. Lite kul att få ta tillvara det naturen bjuder på utan att plantera själv. Pajen fick högsta betyg av oss alla tre.
 
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 gram smör
3 msk kallt vatten
2 krm salt
 
Mixa allt eller blanda för hand. Låt degen vila en timme.
Kavla ut den och lägg i en pajform.
Förgrädda i 10 minuter i 175 grader.
 
Fyllning:
 
1 ½ liter små kirskålsblad
3 ägg
2½ dl mjölk
salt och peppar
200 gram chevre
 
Förväll kirsbladen i ca 1 minut.
Fräs dom i smör, salt och peppar.
Blanda ägg och mjölk och tillsätt kirskålen.
 
Häll fyllningen i pajskalet och smula chevren på.
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
 
 
 
Förväller dvs kokas.
 
 
 
Den här chevren är så bra för att det är inga kanter på den, kanon till gratänger och pajer.
 
 
 
 
Färdig och servera med en sallad och en laxbit t.ex, mums.
 
Ha en bra dag, kramar Ann

Kommentarer


Kommentera inlägget här: