MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Vaniljpaj med jordgubbar!

Kategori: Allmänt

 
 
 
En ljuvlig kaka från Ulriksdals slottsträdgård som Ni måste testa.
 
Den ser meckig ut att göra men det gick lätt, man kan förbereda både krämen och kakan dagen före.
 
Börja med att göra krämen för den ska vara kall när man fyller kakan.
 
Kräm:
5 dl mjölk
3 st äggulor
1 dl strösocker
40 gram maizenamjöl
1-2 msk vaniljsocker
 
1 dl vispgrädde som skall blandas i när krämen kallnat och ska i kakan. Vispa grädden hårt.
 
Koka upp mjölken i en kastrull och ställ åt sida.
Vispa äggulor o socker till en ljusgul smet.
Blanda ner maizenamjölet och fortsätt vispa, i med vaniljsocker och vispa igen.
Blanda net den heta mjölken lite i taget i och vispa under tiden.
Häll tillbaka krämen i kastrullen och värm, vispa medan krämen tjocknar (svag värme).
Låt smeten kallna, vispa grädden och rör i.
 
Pajdeg:
 
3 äggulor
3 1/4 dl vetemjöl
3 msk vatten
3/4 dl strösocker
60 gram rumsvarmt smör
 
Balanda allt och tryck ut i en pajform, gärna med löstagbar botten. Förgrädda skalet i 200 grader ca 15 minuter.
 
Låt pajskalet kallna.
Nu kan Du göra kakan färdig och garnera med jorgubbar.
 
Lite bilder på olika moment.
 
 
 
 
 
 
 
Visst blev den fin, man kan självklart ha massor av jordgubbar.
 
Sommarkramar från mig, Ann
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: