MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Farbror Elofs maränger!

Kategori: Allmänt

 
 
Dessa maränger är bara de godaste som finns, om man gillar sega maränger.
Receptet är från Farbror Elofs skafferi i Billeberga, Skåne. Jättemysigt ställe, klicka HÄR!
 
Som Ni ser är det inte ingredienser man brukar ha i marängsmet, tiden man vispar är jätteviktig.
Det är inte jobbigt att göra dom, jag gjorde 16 x 3 stycken till Eriks fest, det räckte.
 
Visst kan man spritsa fina maränger men jag tycker det är snyggare med de rustika klickarna.
Servera med glass, bär, grädde, chokladsås eller doppa botten i choklad och ha till kaffe.
 
Har man barnkalas kan man färga smeten, brukar uppskattas.
 
 
Recept:
 
2 dl äggvita ca 5 ägg
4,5 dl strösocker
2 msk maizenamjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvins eller äppelcidervinäger
 
Vispa äggvitan någon minut innan Du blandar i sockret, lite i taget.
Vispa 20 minuter till hårt skum.
Vänd ner maizena, vaniljsocker och bakpulver, slutligen tillsätt vinägern.
Klicka ut på bakplåtspapper, 16 små eller 8 jättestora klickar.
 
In i ugnen:
 
För 8 stycken baka 30 minuter i 135 grader sänk till 100 grader och baka ytterligare 90 minuter.
För 16 stycken baka 30 minuter i 135 grader sänk till 100 grader och baka ytterligare 40 minuter.
 
 
 
 
 
 
Fina marängfat från festen!
 
Trevlig Helg, kram Ann
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: