MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Köttfärslåda!

Kategori: Allmänt

 
 
Hej allihop, hoppas Er helg varit bra. Jag har hunnit med massor av kul, lagat mat och lite annat kul, varit på fest, städat, klädvård mm mm.
 
Så fint på gäst toa var det hos våra vänner, jag höll på att fastna där.
 
 
 
 
Ett recept från Ulrikas 5:2 bok igen. Den här rätten var riktigt god och inte svår att göra. Ni som inte kör bantning gör bara lite mer av allt, dubbel mängd av rotsakerna, byt ut yoghurt mot lingonsylt.
 
Den här rätten skulle jag kunna äta varje dag. En bra rätt för barn, fina bitar och såsigt, kanske en extra potatis kan vara bra.
 
Recept, beräknat till 4 portioner och 321 kcal per portion.
 
500 gram nötfärs
1 ägg
½ dl matlagningsgrädde
½ rödlök
1 vitlöksklyfta
( 1 krm skärgårdskrydda, det hoppade jag över)
1 msk olivolja
salt
 
 
½ sötpotatis
1 morot
1 palsternacka
1 buljongtärning ört
1 dl vatten
 
Tillbehör
sallad
1 dl turkisk yoghurt 10% fetthalt
 
1. Blanda färs, ägg, grädde, salt och skärgårdkrydda. Hacka rödlök och vitlök och blanda i färsen.
2. Tag en ugnsfast form och pensla med olivolja, tryck ut färsen i formen.
3. Skala och hacka rotfrukterna i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs grönsakerna några minuter. tillsätt buljongtärningen och vattnet och koka några minuter.
4. Häll rotfukterna med buljong över köttfärsen. In i mitten av ugnen 225 grader i ca 20 minuter.
 
Självklart kan man byta ut sötpotatis mot vanlig potatis.
 
 
 
 
 
 
 
Mums!
 
Ha en bra måndag, kramar Ann
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: