MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Ägg o Spenat!

Kategori: Allmänt

 
 
 
Den här gratängen var jättegod och enkel att göra. God som lunch gärna med lite lax eller skinka till.
Man kan förberda fram till osten, äggen knäcker man precis innan man kör in formen i ugnen. Man kan även göra små portionsformar vilket alltid ser trevligt ut, då tar 1 ägg, 1 msk grädde osv.
 
Jag gjorde i en liten form,
 
1 liten rödlök, skivas tunt
en näve babyspenat
lite riven ost, så det täcker formen
1 krm muskot
3 msk grädde
3  ägg
 
salt, peppar lite chili
 
Stek rödlöken, i med spenaten och krydda med salt, peppar och lite muskot.
Fyll en form, häll på grädden, på men osten och knäck äggen.
 
In i ugnen 200 grader ca 20 minuter.
 
 
 
 
 
 
 
 
Serveras ljummen, mums.
 
Ha en bra dag, snart helg igen, kramar Ann
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: