MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Kärringöbakelse!

Kategori: Allmänt

 
 
I fredags, Alla Hjärtans Dag gjorde vi massor av gott. Kärringöbakelse, recept Buffé. Den var enkel att göra och så galet god, Ni måste testa.
 
Bakelsen blev väldig stor, om ni ska ha dom som förrätt så gör 8 stycken bakelser på istället för 4 stycken.
Det går även bra att halvera satsen om man vill göra 4 små eller 2 stora.
 
 
Recept, 4 jättestora.
 
 

  • 200 g skalade räko, jag tog burkräkor.
  • 1 rödlök
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 1 dl majonnäs
  • 16 skivor vitt bröd (i rundlar)

Garnering

  • lite majonnäs
  • 1 dl finhackad persilja
  • 100 g löjrom (eller sikrom eller röd kaviar)
  • 1 citron                                       

  1. Finhacka räkorna, men spar några till garnering.
  2. Finhacka rödlöken och blanda den med dill och räkor.
  3. Rör i majonnäs och salta och peppra efter smak.
  4. Bre röran på 12 brödskivor. Lägg skivorna på varandra, 3 och 3, till 4 bakelser (för 4 port). Lägg på de 4 locken.
  5. Täck bakelserna med ett tunt lager majonnäs. Rulla bakelserna i persilja.
  6. Toppa med löjrom och garnera med några räkor och citron.
 
 
Slär med en kniv runt så blir kanten snyggare.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visst blev dom fina och STORA. Kramar Ann!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: