Morotstortillas!
Kategori: Allmänt
- ca 4 dl vetemjöl +till utbakning
- 1 krm salt
- 0,5 tsk bakpulver
- 3 msk olja
- 1 st morot, finriven (80 g)
- 1 msk färsk ingefära, finriven
- 1 dl yoghurt
Så lagar du
Blanda de torra ingredienserna, starta med 3,5 dl mjöl. Tillsätt olja, morot, ingefära och yoghurt, arbeta ihop till en deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs och knåda ihop degen, den ska vara elastisk men inte fastna på bänken. Fastnar den tillsätter du mer mjöl. Rulla ut och dela i 6 lika stora delar. Forma bollar och kavla ut till 15-20 cm stora rundlar, använd mjöl så det inte fastnar. Borsta av mjölet och grädda i torr, varm stekpanna tills de fått färg på bägge sidor. Linda in i kökshandduk så de håller sig varma. Förvara i plastpås


