MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Ugnspannkaka!

Kategori: Allmänt




I morgon torsdag tycker jag att Ni ska göra gammal hederlig ugnspannkaka till middag. Vill man kan man ha i skinka, bacon eller fläsk som man först steker.

Jag tycker att det är gott med en soppa till, inte ärtsoppa.
Jag gjorde en sparrissoppa på burksparris, gröna.

För att vara extra präktig gör egen sylt, köp frysta bär om Du inte plockat själv. Jag hade blåbärssylt gjord på egna bär och syltsocker.

Köper Du sylt köp en bra ekologisk så Du vet vad som är i.

Recept:

3 ägg stora
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 tsk salt

Vispa ihop allt och häll i en smord form 30x40 cm. Mycket smör i botten på formen.
In i ugnen 220 grader ca 30 minuter.

Soppa:
1 burk sparris
8 dl mjölk
Smaka av med buljong so krydda

Koka upp allt, mixa och värm upp igen. 

Som Ni märker är faktisk snabbmat och jättegod.



Kommentarer


Kommentera inlägget här: