MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Rökt lax med hjärtsallad!

Kategori: Allmänt




Nästa urgoda rätt som jag hade på midsommarafton kommer här. Receptet är från SvD också.

Även den hör passar på en buffé eller förrätt. Så krispig goda smaker och fin. Man gör en egen majonäs och det är inte svårt, vispa vispa. Ta annars färdig majonäs och tillsätt nässlor och citron.

Till två personer ta ett hjärtsalladshuvud och dela i fyra delar på längden.
Lägg bitarna i en stekpanna och stek så bitarna blir sotiga.
Låt bitarna svalna.

Majonäs:
1/2 dl nässelblad. 
1 äggula
1 tsk Dijonsenap
1 dl olja, neutral smak
1 msk citronsaft
Rivet skal av en halv citron

Förväll nässlorna, spola dom i kallt vatten, krama ur vattnet och hacka dom.

Blanda äggula, senap och citron och mixa med en mixerstav.
Tillsätt oljan droppvis när majonäsen tjocknat är den klar.
Tillsätt nässlorna och den rivna citronen och mixa.

Lägg salladen på ett fat, lägg på rökt lax, god rom och klicka på majonäsen.
Droppa på lite rapsolja, servera.

Det låter meckigt men det är inte det.





Kramar Ann

Kommentarer


Kommentera inlägget här: