MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Flap steak!

Kategori: Allmänt




Inför helgen var jag i Kötthallen i Sundbyberg och köpte Flap steak. En stor tunn stek av nöt, pris ca 100 kronor kilot.

Jag fick så bra grilltips, förvaring och även hur man skär upp köttet.
Kött blir så trist i plastpåse, gråfärgat. Man ska lägga köttet på en tallrik och ha folie på, gör även några små lufthål med en kniv.

Köttet behöll färgen och såg så gott ut.

Vi grillade med salt och peppar, ca 20 minuter på indirekt värme.
Testa med en termometer, 58 grader, låt stå i 10 minuter.

När köttet vilar gnid in med vitlök, örter och olja.


Man ska kolla hur köttfibrerna går och skära över dom INTE längs med. Skär man fel blir köttet lätt segt. 

Hur många gånger har inte vi gjort fel........





Några majskolvar som tillbehör är aldrig fel.


Njuter av vår fina utsikt, Hjälmaren.



Vi hade sallad, bea och majs till,mums. Älskar att mysgrilla.

Ha en bra dag, kramar Ann

Kommentarer


Kommentera inlägget här: