MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Ungersk Gulasch!

Kategori: Allmänt




Vi köpte hem lite paprikapulver när vi var i Ungern, så nu lagade vi en Ungersk Gulasch.

Receptet är Per Morbergs, han är alltid ett säkert kort, då även denna gång.

I Ungern har man ofta nudlar i gulaschen men Per har potatis vilket blev väldigt gott.

8 hg nötkött av fin kvalitet, rostbiff, utskuren ryggbiff 
100 gram rotselleri
8 mjöliga potatisar
2-3 paprikor olika färger 
2 gula lökar
3 tomater
7 dl köttbuljong
1/2 dl tomatpuré 
1 tsk kummin
1 -2 msk paprikapulver mild
1/2 chilifrukt
1-2 vitlöksklyftor
Ev salt och peppar, smaka av.

Skär köttet i små bitar, bryn det i en stekpanna, häll över det i en gryta.

Skär paprikan, sellerin, tomaterna och potatisen i bitar.

Hacka löken i stora bitar, hacka även vitlöken, fräs i smör mjukt tillsammans med chilifrukten.

Tillsätt hälften av paprikan och sellerin, fräs en stund och tillsätt kummin, paprikapulver och tomatpuré. Stek ett par minuter, späd med buljongen. 
Häll över allt i grytan med köttet och låt sjuda i ca 30 minuter.
Lägg i potatisen, tomatbitarna och resten av paprikan och sellerin.

Sjud tills köttet är mört och potatisen mjuk. Smaka av.


Servera med persilja och ev. lite gräddfil och vitt bröd.










Första koket i grytan med köttet.



Nu är potatis och resten av paprikan mm i.
Det kokar ihop så det minkar i grytan.


Efter 30 minuter ser det ut så här.



Gör utan kött om Du vill, lika gott.

Kramar Ann



Kommentarer


Kommentera inlägget här: