Ungersk Gulasch!
Kategori: Allmänt
Vi köpte hem lite paprikapulver när vi var i Ungern, så nu lagade vi en Ungersk Gulasch.
Receptet är Per Morbergs, han är alltid ett säkert kort, då även denna gång.
I Ungern har man ofta nudlar i gulaschen men Per har potatis vilket blev väldigt gott.
8 hg nötkött av fin kvalitet, rostbiff, utskuren ryggbiff
100 gram rotselleri
8 mjöliga potatisar
2-3 paprikor olika färger
2 gula lökar
3 tomater
7 dl köttbuljong
1/2 dl tomatpuré
1 tsk kummin
1 -2 msk paprikapulver mild
1/2 chilifrukt
1-2 vitlöksklyftor
Ev salt och peppar, smaka av.
Skär köttet i små bitar, bryn det i en stekpanna, häll över det i en gryta.
Skär paprikan, sellerin, tomaterna och potatisen i bitar.
Hacka löken i stora bitar, hacka även vitlöken, fräs i smör mjukt tillsammans med chilifrukten.
Tillsätt hälften av paprikan och sellerin, fräs en stund och tillsätt kummin, paprikapulver och tomatpuré. Stek ett par minuter, späd med buljongen.
Häll över allt i grytan med köttet och låt sjuda i ca 30 minuter.
Lägg i potatisen, tomatbitarna och resten av paprikan och sellerin.
Sjud tills köttet är mört och potatisen mjuk. Smaka av.
Servera med persilja och ev. lite gräddfil och vitt bröd.
Första koket i grytan med köttet.
Det kokar ihop så det minkar i grytan.
Efter 30 minuter ser det ut så här.
Gör utan kött om Du vill, lika gott.
Efter 30 minuter ser det ut så här.
Gör utan kött om Du vill, lika gott.
Kramar Ann