MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Krokofanter!

Kategori: Allmänt

Sweet Lord vilka goda krokofanter jag gjort. Jag tog receptet från matplatsen. 
Så kul när godis verkligen blir så bra. Så bra att Andrea inte gillar skumgodis, ha ha.

Visst är det lite pyssel, men inte svårt. Svårast var att måla chokladen.
Man måste ha en bra termometer och verkligen vara noga, annars misslyckas det.
Man behöver en stor spritspåse i plast, klipp lagom hål om Du inte har en tyll.

Det ska vara glukos i, jag köpte glukossirap som är mycket billigare än de små tuberna, det är samma innehåll.

Recept:

4 1/2 tsk gelantinpulver
1 1/4 dl kallt vatten
170 gram strösocker
1 1/4 dl glukossirap
0,65 dl vatten
Röd karamellfärg, behövs ej även fina vita.

Florsocker

400 gram mjölkchoklad 
Flerfärgat strössel

Blanda gelantin med kallt vatten i en kastrull, låt dra i några minuter.
Värm sedan försiktigt så massan smälter och häll över i en bunke.
Tillsätt hälften av glykosen och vispa på låg hastighet.

Blanda resten av glykosen, socker och vatten i en annan kastrull och koka upp.
Koka tills det uppnår 120 grader, rör ej.
Häll sedan försiktigt ner den varma sockerlagen i bunken med gelantinblandningen
Och vispa hela tiden på låg fart.
När allt är i höj hastigheten på max, vispa i 5 minuter.
Tillsätt karamellfärgen och vispa 5 minuter till.

Häll smeten i en stor spritspåse eller två små.
Spritsa korvar på ett bakpapper som Du har florsocker på, annars fastnar korvarna.
Sikta florsocker på korvarna nör dom är klara.
Låt vila i 4 timmar i rumstemperatur, klipp lagom bitar.

Smält chokladen i vattenbad och pensla korvarna och strössla på.
Jag började pensla botten först.
Förvara i kylen, godast.








(null)


(null)

(null)


(null)



(null)



(null)


Inte jätte vackra, men nästa gång då.......


Smälter i munnen, mums, kramar Ann

Kommentarer


Kommentera inlägget här: