Grytbröd!
Kategori: Allmänt
Det här brödet gräddar man i en gryta. Spelar ingen roll vilken bara den tål att vara i ugnen.
Brödet blir så otroligt snyggt, bra present.
Recept:
1 paket jäst eller en påse torrjäst
2 msk honung
1 msk salt
6 dl vatten 37 grader
Ca 12 dl vetemjöl
Blanda vatten, jäst, honung och salt, låt vila i 10 minuter.
Blanda i mjölet, degen skall vara kladdig.
Jäs degen i 1 timme
Lägg degen på mjölat bakbord och dra och vik kanterna av degen in mot mitten
Knåda inte degen
Forma degen till en bulle, mjöla och lägg i bunken (inte grytan) för att jäsa 30 minuter.
In med tom gryta med lock i ugnen 230 grader. När degen är färdigjäst ta ut grytan, bränn Dig inte.
Ta ut degen ur bunken o forma till den till fin bulle, lägg ner i grytan och på med locket.
Grädda i 30 minuter, längst ner i ugnnen, av med locket och grädda 20 minuter.
Låt brödet svalna innan Du skär i brödet.
Lite bilder hur mitt bröd blev till. Knaprig yta o så fint.
Kramar Ann