MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Treveckorssallad!

Kategori: Allmänt

En favorit i repris som Ni kanske glömt. Så nyttig enkel och miljösmart, de Ni.

Just nu är tomater o gurka så trist, ingen smak och dålig hållbarhet.
Man ska gå på rotsaker istället. Den håller i tre veckor, förvaras kallt.

Smaken på denna är som pizzasallad, hur gott är inte det. Här kommer ett grundrecept,
men man kan självklart ändra mängden. Jag gjorde halv sats, det blev två burkar.

1 kg vitkål
800 gram morötter
1/2 purjolök eller rödlök
1 röd paprika
1 grön paprika 

Strimla alla grönsaker med mandolin eller matberedare, stora rivjärnet. Blanda och lägg i burkar.

Dressing
1,5 dl vit vinäger, den Du gillar
0,5 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
0,5 dl socker, kan uteslutas
1 msk salladskrydda, örtkrydda

Koka upp och häll över grönsakerna, in i kylen.
Jag tog inte grön paprika utan bara röd.

Så fint att sätta på bordet och även barn gillar den, har testat.


(null)

Kramar Ann



Kommentarer


Kommentera inlägget här: