Sardellpaj!
Kategori: Allmänt
länder i söder.
Jag gjorde en paj med så goda smaker, med sardeller jag köpt i Italien för ett år sedan.
Paj är så bra för att man frysa in i lagom bitar o ha i lunchlåda med en god sallad.
Vi är duktiga på matlådor, bra mat och tjänar pengar på det.
Pajdeg:
125 gram smör
1/2 dl olivolja
Salt
Ca 3 dl mjöl
Blanda allt för hand eller snabbt i en mixer. Kavla ut o lägg i en spring/pajform.
In i kyl eller frys 1/2 timme, förgrädda i 225 grader ca 20 minuter.
Fyllning:
2 stora gula lökar
En burk sardeller, finns i alla affärer en avlång.
4 ägg
4 dl gräddmjölk
1 dl riven ost, går bra utan
Svarta urkärnade oliver, känn på alla så dom inte missat en kärna/tandsyrran
Krydda med peppar och gärna gröna örter, oregano, basilika, timjan
Skiva o stek löken, vispa ihop ägg o gräddmjölk (går bra med bara mjölk) i med kryddor
och ost.
I med löken i pajskalet, häll på äggblandningen, lägg på sardeller och oliver.
Grädda i 225 grader ca 30 minuter, längs ner i ugnen.
Gott med sallad.
Soliga kramar Ann