Mandelkubb!
Kategori: Bakverk
Nu blir det landet och vad är godare än
mandelkubb till fikat.
Kubbar är så bra för att dom håller länge, ska ju vara lite torra.
Jag hade ett recept som jag inte vet vem jag fått receptet av, men tack.
Det blir ca 10-15 beror på storleken, jag gjorde stora.
Jag köpte bittermandelarom istället för hela bittermandlar, så enkelt.
Recept:
100 gram rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
10 droppar bittermandelarom
2 dl gräddfil
5 1/2 dl vetemjöl
2 tsk hjorthornssalts
Pärlsocker till garnering
Rör socker o smör
Blanda i ägg, bittermandel o gräddfil
Blanda i mjöl o hjorthornssalt
Rör till en jämn lös smet
Klicka upp på en plåt med två skedar
På med pärlsocker
Gräddas i 200 grader i ca 15-20 minuter.





Lycka till kära vänner, kram Ann