Äppelkaka!
Kategori: Efterrätter
att det finns mängder.
Ibland är det extra pris och då ska man passa på.
Vi har ett äppelträd på landet, Alice äpplen. Väldigt god sort, söt men ändå syrligt.
Vi fick lagom mycket äpplen i år. Det blir lite mos, marmelad och paj.
Jag bakade en urgod paj i helgen, passar så bra till kaffet. Man kan ha vaniljsås eller glass till.
Jag tog en perslinsform, formen ska vara ca 24 cm i diameter.
Recept!
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
150 gram smält smör
Garnering
2 stora äpplen
Kanel
Strösocker
Sätt ugnen på ca 180 grader, smörj formen.
Vispa ägg och socker fluffigt, blanda i resten av ingredienserna.
Häll i formen och lägg i äppelskivorna, snåla inte.
På med kanel och socker.
In i ugnen ca 30 minuter
Kakan är så god även dag två, nästan saftigare.
Ha en fin dag, kramar Ann