MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Börek!

Kategori: Förrätter

I många medelhavsländer kan man köpa fillodeg eller smördeg som har olika fyllningar som tex ost.
När familjen var i Grekland hade dom ljuvliga små fyllda degknyten som vi frossade i varje dag.
När Erik köpte frukostbröd brukade han få ett smakprov av någon sort. Ett knyte hade dom en liten
korv i typ prinskorv och persilja, faktisk riktigt god. Man kan fylla med vad man vill bara använda fantasin.

Jag brukar göra egna som jag fyller med fetaost och spenat, och då menar jag riktigt god feta. Passa Er för
Bulgarisk den är såååå salt, jag gillar salt men den tar rekord.

Om det inte finns så många att välja på ta en grekisk kanske Icà´s eget märke den är god. 

Fillodeg finns i nästan alla affärer. Om det finns i form av trekanter ta den kanon deg och lätt att rulla ihop.

Vik ihopsidorna och rulla, pensla vatten i skarven och tryck till.



Stek dom i olja gyllenbruna, goda varma och även kalla.

Tänk MEDELHAVET och titta inte ut, ooooohhhhh.
Kram Ann

Kommentarer

  • korre säger:

    mumma mumma mumma! såg riktigt smaskigt ut det dära :)

    2010-02-23 | 17:34:58

Kommentera inlägget här: