Chicken-nuggets!
Kategori: Kyckling
Jag tycker chicken-nuggets är jätte gott och man kan göra det själv, jätte enkelt.
Det är skönt att veta att det inte är pressade kycklingrester med köttklister i, eller hur.
Jag steker mina i olja för att fritera är för farligt när man bor i lägenhet, på landet har jag en
fritös som jag använder ute. Natuligtvis blir det inte en centimetertjock panering på men det är väl
inte så nyttigt.
Skär kycklingfilé i lagom bitar, 1 filé blev ca 8-10 stycken, salta, peppra och rulla bitarna i majsmjöl (polenta).
Olja i stekpanna och stek bitarna gyllenbruna.
Man kan servera ris till och lite olika dippsåser. Jag bjöd på chutney, sweetchili och lime.
Familjens specialist, Andrea tyckte dom var grymt goda, frasiga och möra, resterna åkte med till Uppsala.
Majsmjölet jag köpte, finns olika märken.
Saltade, pepprade och rullade i majsmjöl.
Färdiga att servera, mums!
Kram Ann.