MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Medelhavsköttbullar!

Kategori: Kött

Ett tillbehör till mitt periska ris och aubergineröran är goda lammbullar. Jag älskar att göra nya
köttbullar, det finns hundratals sätt.

Jag har gjort på lamm men det går att ha tex blandfärs istället.

500 gram lammfärs
1 vitlöksklyfta
1 dl hackade svart oliver
1 ägg
1 dl ströbröd eller vitt finhackat färskt bröd
cayennepeppar
salt
kanel

Blanda ägg och bröd låt dra 5 minuter, blanda i resten och krydda efter smak.

Rulla bollar och stek i smör.



Medelhavsmat, enkel och ÄKTA VARA.
Hörde just att Bert Karlsson skall öppna en krog med bara ÄKTA VARA, härligt Bert.

En äkta kram från mig till Er.

Kommentarer

  • korre säger:

    Köttbullar är så bra, man kan variera dem beroende på vilken nationalitet man vill ge dem. Svenska - krydda inget, grekiska - oliver, orientaliska - spiskummin, indiska - saffran?. Fantastiskt vad det går att göra med de små bollarna!

    2010-02-26 | 18:14:14

Kommentera inlägget här: