Blomkålsoppa!
Kategori: Vegetariskt
3-4 personer.
1 blomkålshuvud
3 hg potatis
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 liter buljong (jag hade grönsaksbuljong)
2 dl grädde eller mjölk
salt och peppar
Skala hacka och fräs allt i lite olja och slå på buljongen. När grönskerna är mjuka mixa och häll
i grädde och krydda. Om soppan känns tjock häll i lite mer buljong eller mjölk.
Serveras i tallrik med kräftstjärtar i en liten hög, se bilden nedan.
Visst ser den god ut. Jag skulle kunnat haft en dillkvist på men det fanns ingen i kylen.
Visste Ni att gaffeln infördes först under renässansen i vårt land.
Fram till dess skar man med kniv och åt med fingrarna, även i de finare kretsarna.
Undrar hur man åt soppa, drack man den eller?
Något att tänka på.
Kram Ann.