Tacopaj!
Kategori: Kött
Idag har jag även varit på mitt favoritbageri PASSION i Sundbyberg (Landsvägen), vilket bröd. Dom bakar bara med ekologiska varor och i stenugn. Jag köpte ett stort levainbröd och några bullar till fikat med mor o far i eftermiddag.
Levainbröd är jättegott att skiva pensla olja på och grilla i ugnen, skär i mindre bitar och ha till sallad eller soppa. Jag skulle faktiskt kunna leva på det just nu, men inte min kropp.
Recept på tacopaj:
pajdeg:
150 g smör eller margarin
3 msk vatten
lite salt
ca 3 dl vetemjöl
Blanda allt till en deg och tryck ut i en pajform. förgrädda skalet i 10 minuter i 225 grader.
fyllning:
4 hg nötfärs
1 påse tacokryddor
lite jalapenos (dom är starka)
lite vatten
Stek färsen och blanda i kryddor, vatten o jalapenos.
Lägg blandningen i pajskalet.
Blanda 3 st ägg och 2 dl mjölk och häll över färsen, avsluta med riven ost ca 1-2 dl efter smak.
Grädda i ca 30 minuter tills äggen har stannat (stelnat).
Servera med lite sallad o tacotillbehör typ salsa o guacamole.
Jag gör pajdegen i min Bosch, lätt som en plätt.
Min söta pajform jag fått av Andrea, tack.
Färdig.
Mitt goda levainbröd, men jag skall inte äta hela (½ m långt) själv.
Bageriet slår in brödet i fina paket, love it!!!!