MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Lunchmacka!

Kategori: Bröd

En bra lunchmacka från Buffé 1999 är en favorit hos oss. Den är så lätt att göra och billig för alla mina studenter.
Man gör en deg som man fyller med något man tycker om eller har hemma i kylen. Här gäller det att ha massor av fantasi.
Jag gjorde min på lite vad som fanns i kylen.

Deg:
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk olja eller matfett
2 tsk salt
4 dl havregryn (kan uteslutas)
3 dl grahamsmjöl (kan uteslutas)
ca 7 del vetemjöl

Blanda jäst, vatten, salt och olja. Blanda i havregryn, grahamsmjöl och sist vetemjöl lite i taget.

Låt degen vila medan Du gör fyllningen.

1 pak bacon eller skinka
1-2 paprikor
persilja
ca 200 gram ost som inte skall stekas.
Man kan ha lök, svamp, salami mm

Finhacka allt och stek fyllningen krydda med salt o peppar och låt svalna.

Dela degen i två bitar och kavla ut till två plattor.

Lägg den ena degplattan på en plåt med bakpapper, lägg på den stekta fyllningen och rivna osten, på med den andra degplatten och tryck till. Dela i lagom bitar som Du vill ha. Jäs i 20 minuter och in i ugnen 225 grader ca 30 minuter.


Degplatta ett.



Fyllningen är pålagd.



Degplatta två ovanpå och så skär man lagom bitar, ca 10-12 st. Sedan jäsa 20 minuter och i i ugnen.



Färdig lunchmacka som fick högsta poäng av familjen.

Går jättebra att äta varm, kall och att frysa.

Regnig kram Ann

Kommentarer

  • carin säger:

    mmmm, ser götte ut! men om man utesluter havregryn och grahamsmjöl måste man tillsätta lika mkt vetemjöl då?

    Kram

    2010-09-22 | 00:49:17
  • Ann säger:

    Du måste prova att baka Carin. Du tar bara lite mer vetemjöl om Du utesluter gryn o graham. Ha det bra kram Ann

    2010-09-22 | 12:25:36

Kommentera inlägget här: