Pasta med svartrötter!
Kategori: Vegetariskt
I tidningen Laga Lätt fanns ett så gott recept på pasta med svartrötter. Man använder svartrötter för sällan,
det är så gott och enkelt att laga.
Det här är en bra vegetarisk rätt och även med kött, riktig bjudmat.
4 personer
4 hg pasta t.ex tagliatelle
6 hg svartrötter
½ citron
50 gram smör
parma eller seranoskinka
parmesanost
salt och peppar
Koka pastan.
Skala svartrötterna med potatisskalare och lägg dom genast i vatten med citron, annars blir dom mörka.
Koka som mjuka i lättsaltat vatten, ca 20 minuter.
Smält smöret gyllenbrunt och ta bort bottensatsen (lite grumligt i botten). Lägg i svartrötterna, häll över pastan.
Servera med parmesan o sallad.
Skala o dela i mindre bitar och ner i citronvattnet.
Jag pepprade o flingsaltade över, sedan parmesanost, riven eller hyvlad.
Gott va!
Kramar Ann