Tre förrätter!
Kategori: Förrätter
Nu har vi kommit hem från en jätteskön påskhelg på landet. Naturligvis blev det massor av mat och dryck.
Jag plankade Allt om Mat påsknummer, det blev så lyckat. Lite förändringar gjorde jag för på landet finns
tyvärr inte allt att köpa.
Det blev tre förrätter här kommer nummer ett:
Nässlor med pocherat ägg och lax.
Ut och plocka nässlor och det behövs inte var dom små, även stora går bra. Om man inte vet hur dom se ut
känn, dom bränns ordentligt, ha ha.
Rensa och förväll, hacka och stek dom i smör med lite salt och peppar.
Jag plockar med trädgårdshanske.
Nu skall som kokas i vatten i ca 10 minuter (förvällas).
Under tiden kokar jag upp 1 liter vatten och 2 msk ättika. Knäcker ett ägg försiktigt i och låter det ligga i
vattnet ca 3-4 minuter. Tag upp med en hålslev. Pocherat ägg.
Lägg dom stekta nässlorna i ett fint glas och lägg på ägget, dekorera med en bit rökt lax.
Det blev så gott och enkelt, en riktig vårrätt.
Varma kramar Ann